Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

К
ачулка скрива лицето на един от най-издирваните в началото на тази година мъже у нас. Очите на Иван Тодоров, който бе обвинен за убийството на красивата студентка Хюлия Маджар, остават скрити дори след ареста му.
Близки и приятели на жертвата обаче настояват 25-годишният варненец не само да лежи в затвора, но и да бъде публично разобличен.
Воден към съда, Тодоров се крие и на малкото кадри, на които е заснет, се виждат само части от лицето му. В. "168 часа" успя да се сдобие с
единствената
досега снимка,
 на която ясно се вижда физиономията на Тодоров.
Близък до убитата Хюлия разказва, че 20-годишното момиче три пъти е излизало с Тодоров, преди да бъде отвлечено.
Двамата не поддържали постоянен контакт. Малцина от приятелите на студентката познавали Тодоров.
Интригата около образа на 25-годишния мъж се заплете още в момента на обявяването на неговото име. Тогава в интернет се появи снимка с надпис "Ето го убиеца на Хюлия Маджар". За часове ликът на съученик на момичето бе споделен стотици пъти във фейсбук, публикуван в онлайн медиите и пуснат дори по телевизиите.
Шокиран, Иван Костадинов вижда името и снимката си в статии за убийството на бившата си съученичка, с която не се е срещал от години.
Оказва се, че първоначалната информация е погрешна, а момчето, чийто образ е разпространен, няма нищо общо със случая.
Истинският обвиняем -
Иван Тодоров, е обявен за национално издирване,
 но негов фотос така и не се появява. И досега, когато в гугъл бъде написано името му, се появява именно онази объркана първоначална снимка на адаша му Костадинов.
Скандалите около Тодоров продължават, след като става ясно, че мъжът е успял да стигне чак до Холандия, укривайки се от правосъдието.
Куриозът е, че обвиненият за убийството е бил арестуван и освободен от българските власти много преди това.
Още след залавянето му от чуждестранната полиция в. "168 часа" научи, че престъплението е можело да се разкрие много по-бързо, но непрофесионализъм на служители от полицията станал причина Тодоров да получи възможност да избяга в Румъния и оттам да стигне до Холандия. Още в деня след изчезването на Хюлия Маджар обвиненият в убийството е бил заловен във Варна.
Парадоксалните ситуации около Тодоров продължават и досега.
По обвинение за бруталното убийство Иван Тодоров се изправя пред Варненския окръжен съд на 24 март. По време на изслушването
мъжът сам настоява
да остане в ареста
 В съда Тодоров влиза с качулка и я смъква чак пред съдебния състав, където не са допуснати фотографите и операторите. Така неговата анонимност пред обществото продължаваше да се пази до този брой на в. "168 часа".
По време на делото става ясно, че Тодоров вече е осъждан - през 2008 г. за грабеж. Пред магистратите той заявява, че желае да остане в ареста с оглед на своята безопасност.
Трагедията на Хюлия Маджар от с. Белоградец започва в новогодишната нощ тази година. Момичето трябвало да празнува с приятели, но малко преди да излезе от къщата си, на входа я чака Иван - неин приятел от детството. Повече момичето никога не прекрачва отново прага на дома си.
Хюлия е обявена за изчезнала, като първоначалната версия е отвличане за откуп. На родителите й е поискана сума чрез SMS - 300 хил. лв., за да получат дъщеря си обратно. На 4 януари 2014 г. в лозов масив
край село Езерово е намерено
безжизненото тяло
 на момичето. Смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба от множеството рани по главата й. Оказа се, че откупът е бил само прикритие, за да може Иван Тодоров да се укрие.
На 6 януари 25-годишният мъж, който е родом от с. Сава, но живеел във Варна, е заловен в Холандия. На 14 март беше постановено предаването му в България и седмица по-късно той пристигна у нас.
На 24 март Варненският окръжен съд определи мярка "задържане под стража" на Иван Тодоров, тъй като прие, че има опасност той да се укрие отново. Прокуратурата му повдигна обвинения за отвличане и за убийство.
Иван Тодоров, който опитва да скрие лицето си след ареста, всъщност е видян от доста голяма публика в много по-неудобен момент. Цял автобус с пътници става свидетел на момента, в който мъжът се освобождава от тялото на Хюлия Маджар. Сцената се разиграва близо до отбивката от стария път Варна - София за с. Езерово. Точно откато Тодоров
вади от багажника на автомобила си жертвата,  пътуващите забелязват неговите действия.
След смъртта на Хюлия се появяват няколко версии за това защо Тодоров е убил момичето. Първоначално се предполагаше, че мъжът е дължал 300 000 лв. и е бил накаран да отвлече дъщерята на известния в региона на с. Белоградец Назми Маджар. Бащата на момичето заедно с двамата си братя има бизнес със зърнопроизводство.
Друго предположение беше, че Иван прикрива неизвестни лица, които искали да похитят момичето.
Най-реалистичната обаче се очертава версията за убийство от ревност.