Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българка за една бройка да спечели "Гласът на Албания". Талантливата Боряна Докле-Георгиева до последно е фаворит на зрителите, но в крайна сметка остава трета.
Едва след края на шоуто тя осъзнава, че се е превърнала в истинска сензация за местните.

"Навсякъде по улиците на Албания ме разпознаваха. Не можех да отида до магазина, без някой да ми поиска автограф. През цялото време на шоуто зрителският вод за мен беше много висок", разказа за вестник "168 часа" Боряна Докле.
Докле е убедена, че подобно шоу
дава допълнителен тласък и слава на един млад
изпълнител
като нея. Четирите месеца, през които върви "Гласът на Албания", то е едно от най-гледаните предавания в страната. Превръща се в истински хит. У нас същото предаване беше обявено за най-гледаното през 2013 година. Докле обаче обяснява, че не е имала интерес да се включи в родната продукция.
Бора, както я наричат най-близките й, е доста по-непозната на нашата публика. Била е вокалистка на група "Коко мания" след напускането на Марияна Попова. Последният й проект е успешният дует със съпруга й Гриша Георгиев. Двамата като нашега създават Dokle & Greesh, с който покоряват цяла Албания.
"Идеята да пеем заедно се роди по време на сватбеното ни тържество. Качихме се заедно на сцената в клуба.
Той пееше, аз импровизирах
Осъзнахме, че стоим много добре един до друг, въпреки че имаме съвсем различни гласове. Решихме да споделим музиката, инструментите и сцената, така както и живота си", разказва Докле.
Боряна и Гриша се запознават по време на участие в Слънчев бряг. Малко след това идва и сватбата. Правят две нестандартни церемонии. Едно парти само за най-близките роднини и друго за приятелите. Второто сватбено тържество е в дискотека. Там се ражда и идеята им да се изявяват заедно на сцена.
"С Гришо сме двойка от четири години. Искаме да пробием и в други страни. Щом в Албания сме много обичани, можем да пробием и в световен мащаб. Отдавна не е имало група от двама фронтмена, които по подобен начин да смесват музикалните стилове", убедена е младата изпълнителка.
Освен няколко хитови парчета Боряна и Гриша са създали и две деца. Преди да се влюби в българина, Бора имала идея да твори в Америка. Познавала продуценти в Ню Йорк, които искали да й помогнат да изкарва много пари. Била
поканена да се включи в местен мюзикъл като цигуларка
Любовта обаче се оказва по-силна и Докле остава в България.
Решението й да се занимава с музика не е случайно. Всички от семейството на красавицата са артистични натури. Майка й Клеопатра Докле е известна албанска изпълнителка, а баща й е популярен актьор и режисьор. Има сестра, която е художничка в Ню Йорк, а брат й Леарт Докле е познат актьор и у нас.
"Качих се на сцената за пръв път, докато бях на майка ми в корема. Израснала съм зад кулисите. Още на петнайсет дойдох в България, за да уча музика. Тя е въздухът, който дишам. Записах се първо в Музикално училище "Любомир Пипков", по-късно продължих с цигулка в Музикална академия "Панчо Владигеров", обяснява още Докле.
У нас Докле, която е албанка с български корени, попада, за да се доразвие музикално. След пристигането на Бора тук, цялото й семейство се мести при нея.
"След като дойдох в София, след мен пристигна цялото ми семейство. Работата на баща ми е такава, че
той винаги е бил свързан с България
Малко по-късно се запознах с Гриша и останах тук завинаги", категорична е албанката.
Решението да се включи в предаването "Гласът на Албания" идва неочаквано. Докато е на гости при роднини там, продуцентът на шоуто я кани на кастинг. Боряна приема предизвикателството.
"Беше точният момент да се кача на сцената на моята родина. Единственият ми ясен план беше да се забавлявам и да дам всичко от себе си. Не очаквах да стигна до финал, но се радвам, че се случи", разказва Боряна.
"Дори не гледах "Гласът на България", когато се излъчваше у нас. След участието ми в албанското издание съм по-щастлива отвсякога. Получих обич и подкрепа от публиката, въпреки че от доста време не живея в Албания", категорична е изпълнителката.
След края на предаването Боряна Докле се прибира обратно в страната ни, за да работи отново със съпруга си. Бизнесът им става много по-успешен отпреди. Всички у нас са чували за Боряна, след като вече е покорила Албания. Участията на двойката скорострелно се увеличава, а хонорарите им стават сравнително по-високи.