Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДВОЙНИК: Джаро от култовия сериал си има съименник и последовател в Бургас.
ДВОЙНИК: Джаро от култовия сериал си има съименник и последовател в Бургас.

Бургаският Джаро - рецидивистът Николай Туджаров, който получи над 2 години затвор заради акумулирани 13 присъди, е една от най-странните птици в местния ъндърграунд.
Заради популярния сериал "Под прикритие" Николай отскоро се сдоби и с прякора Джаро.
Той го получи заради съвпадението с фамилията на мастития мафиот Петър Туджаров във филма, чиято роля изпълнява арстистът Михаил Билалов. Любопитен факт е, че Билалов също е от Бургас.
Самият Николай Туджаров има много интересна и пъстра биография. И голямо и дебело досие в местната полиция.
Джаро започва „кариерата" си още 14 -годишен. Тогава той се включва активно в играта „тука има, тука нема". Заедно с още трима по-големи „партньори" те разиграват сцени край жп гарата в Бургас. Умело привличат играчи и след като им подхвърлят по някоя и друга печалба, ги обират зверски с най-различни трикове.
Така квартетът заработва много добри пари. Според самия Туджаров на ден печалбата е стигала до 200 долара на човек. Съдружниците разигравали сеансите с най-различни валути. Стигали са дори и до залози с кувейтски динари.
Така бизнесът продължава около две години, а със спечелените пари
младият Джаро
живеел като принц
Черпел наляво и надясно, купувал си маркови дрехи и цигари и бързо станал любимец на малките момичета.
Край на възхода на новоизпечените бизнесмени обаче слагат двама местни роми, които контролирали този вид дейност в квартал "Комлука". Те искали да разширят териториите, като за целта потърсили и покровителството на силния тогава в целия регион подземен бос Митьо Очите. За нула време Джаро и приятелите му били издухани, като преди това дори яли и малко пердах.
Приходите от нелегални дейности обаче се усладили на Туджаров, който вече търсел различни начини да припечелва.
Едва на 16 години той се включил като член на организирана банда за грабежи на магазини и павилиони. Тя била от десетина души. Интересен факт е, че в нея член е бил и Калоян Стоянчов-Голямата Рижа. Тогава той е бил само на 15 години и все още далече от славата си на страховит гангстер, застрелян по-късно от бившето ченге Петко Лисичков.
Групата на Джаро и Рижата бързо развила трескава дейност. Започнали да нападат най-често магазини за цигари и алохол. Причината - това са бързооборотни стоки, които винаги се търсят на пазара на черно. Бандата ограбвала даден обект, след което пускала стоката на половин цена. Оборотите били главозамайващи.
В онези години Туджаров дори успял да си купи и автомобил БМВ. На старо, разбира се. Въпреки че нямал книжка, той се фукал с возилото и качвал в него млади дами, възхитени от възможностите му.

Как рецидивистът Туджаров стига до затвора, четете в новия брой на в. "168 часа"