Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С прилично голям бюст и с добре оформени и сексапилни задни части. Такива жертви е избирал скандалният монах Василий, разказват пред "168 часа" жени, които са били подложени на сексуален тормоз от него.
Мощен скандал избухна в Православната църква след като брат на монахиня от девическия манастир "Св.Въведение Богородично" в Калофер обвини висш монах от Зографския манастир, че
"системно блудствал" със сестра му по време на изповед
Строгият постнически живот и комуникацията с Бога чрез молитви и славословия са причина не само монахини, но и светски лица да търсят връзка с монах Василий, когато той е в България. Иначе светогорският отец е йеросхимонах. Това е най-висшата, трета степен в монашеството. Йеросхимонасите са истински аскети, живеят в скитове в Монашеската република в Света гора, Атон. Отдали са се на безмълвие. Нямат никакви контакти със света, обясняват богослови.
Василий обаче е изключение с неговите практики, наложени в български девически манастири. Вместо да живее в дълбоко уединение, от години светогорският отец изповядвал монахините, разказа игумен на манастир пред "168 часа". Според него
традицията била повече от възмутителна,
тъй като е извън всякакви канони на Православната църква. "За съжаление нито един епархийски митрополит не е реагирал", категоричен бе духовникът.
Последователките на Василий - монахини и послушнички, водели строг живот. Те гледали на самия Василий като на духовен старец. Имали му пълно доверие. Жените в расо само постели и се молели, описва тайното общество нашият източник. Василий ги събуждал в малките часове, за да се молят. През деня не им разрешавал да се хранят и да пият вода.
Изискванията му били повече от ясни - да изглеждат измъчени и бледи. Да наподобяват светци.
 "Това е абсолютно погрешен режим, който води до изтощение и до физическа изнемога на монахините. Наложеното послушание застрашава физическото и психическото им здраве. В случая се касае за свободни интерпретации, които нямат нищо общо с православието", коментира скандалната ситуация в девическите манастири човек от църковните среди в расо. Според отеца изповедникът Василий нямал право да се меси във вътрешния ред и режим, особено пък на женски манастири.

Цялото разследване, както и интервю с брата на една от насилваните монахини, четете в новия брой на в. "168 часа"