Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пореден скандал се развихри около филма за Левски, режисиран от Максим Генчев. Част от кадрите на стойност 80 хил. лева, заснети с дарения, бяха присвоени от бившия продуцент на продукцията Маргарита Русева.
"Последният ми продуцент - Маргарита Русева от асоциация "Българска кинокласика и култура", с моето име събра 80 хил. лева дарения. Заснех парите на хората, а сега тя иска да ми продаде собствения ми материал. Имаме кадри от Плаково и Карлово, които сега се оказва, че не мога да използвам. Водя дела по този въпрос, но слава богу, че навреме разбрах за тази далавера, защото ако бяха влезли милиони, щях да се самоубия", разказа пред "168 часа" Максим Генчев.
Филмът за Апостола стартира миналата година
и трябваше да бъде реализиран
изцяло с дарителски средства, но честото неправомерно посягане върху парите принуди Максим да прекрати кампанията. Националната дарителска кампания за филма започна през ноември миналата година в Карлово. Тогава бе обявено, че за продукцията ще трябват 2,3 млн. лв.
"Преустанових я, защото всичките пари, които влизаха от дарения, просто потъваха някъде.
Реално не можех да снимам с тях. Получаваше се така, че се използва моето име, за да се скубят хората. И всичко негативно падаше върху мен", доуточнява Генчев.