Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СПОКОЙНА: Жени приема раздялата със съпруга си като изпитание на любовта им.
СПОКОЙНА: Жени приема раздялата със съпруга си като изпитание на любовта им.
Вече втори месец Евгения Калканджиева е разделена със съпруга си Тачо. Зорница Линдарева, спрягана също за модел, се оказа ябълката на раздора в семейството.
Дали наистина "кака Зорче", както тя сама сподели в тв интервю, че я нарича синът на Жени и Тачо, е истинската причина за разрива в отношенията на съпрузите, разказва 6-ата по хубост българка в света и собственичка на модна агенция "Визаж".

- Жени, скоро пусна снимка на Жорко във фейсбук, не се ли притесняваш, че сега, когато сте разделени с баща му, някой може да злоупотреби с нея?
- Не съм суеверна и не вярвам в лоши очи и прокобни влияния. Знам, че всичко, което ни се случва, си го правим сами. Освен това вярвам, че когато човек е добър, няма как лошите неща да му повлияят.
Но мъжът ми се притеснява. Той е в Испания и заради него качвам снимки на Жорко, макар че всяка вечер се виждат на скайпа. Жорко си играе, а баща му го гледа. Тачо ме помоли само на него да изпращам снимки на детето и ще се съобразя с желанието му.
- Детето наясно ли е, че с баща му сте разделени, още повече, че е виждал "кака Зорче"?
- Тя два пъти го е виждала и детето я разпознава, явно добре си е играла с него. Но вече я е забравил, защото не говори за нея пред мен.
- Като приятелката на татко си ли я познава?
- Не - като "кака Зорче". Нищо не съм му обяснявала за случващото се между мен и баща му, защото е само на 4 години. Знае, че татко му е в Испания при баба и дядо и има работа там. И Жорко до няколко седмици ще замине при тях. За него е твърде рано да разбере, че в семействата се преминава през такива етапи. Освен това аз самата не знам какво да му кажа, защото
с Тачо не сме разделени,
а просто сме си взели почивка един от друг
Може би емоционално реагирах, като обявих, че се развеждаме. Той много се влияе и допълнително се изнервя от това, което се пише тук. Притеснителен и срамежлив е и иска да е вън от медийното полезрение, затова замина. Никога не е обичал да се появява на светски събития с мен, което съм толерирала, макар да ми е пречело в годините, защото винаги съм била сама на места, където хората са с половинките си.
Но не е било драма.
- С добро или с екшън се разделихте?
- След разправията ни, която не беше заради "кака Зорче", а за наши си неща, аз му казах да си събере багажа. Оказа се, че тогава той е отишъл при нея.
През целия ни съвместен живот, който е 6 години, не издържаме много да не си говорим. И сега още на другия ден той дойде да вземе детето, както и на следващия. Но му казах, че не може само да го води на разходка.
Независимо че сме разделени, то трябва да спи при него, той да го нахрани и приготви за детската градина. Същата тази вечер Жорко е видял "кака Зорче"... След като около седмица Тачо не беше вкъщи, се прибра и много говорихме за истинските ни проблеми, като започнем от битовите и стигнем до характерите ни. Той е Телец и е неотстъпчив, а аз като Риба с Водолей съм властна и смятам, че знам повече от него, защото съм живяла по-дълго.
- Вероятно се появява проблем между вас заради това, че си по-голяма от Тачо?
- По-скоро разликата при нас е в опита, не в годините. Аз съм младежки тип жена, не съм се взела прекалено на сериозно. След това идва проблемът с моята известност. Тачо обича да си стои вкъщи и иска да сме постоянно заедно. Аз съм независима, типично за Рибата имам нужда от свобода, от време само за мен. Никога не мога да се почувствам като част от едно цяло. Влизам в симбиоза за известно време, но излизам и продължавам да съм си аз, защото така съм свикнала. От малка разчитам само на себе си. Ето тази моя черта в характера ми допълнително усложни отношенията ни, както и това, че хората са станали много невъзпитани.
Толкова нагло и пренебрежително те гледат в очите и те коментират на глас, така че да ги чуеш. Аз не го преживявам, но не и Тачо. Казвал ми е: "Ех, ако можехме да живеем някъде в чужбина." Аз не мога да живея на друго място. Тук е работата ми, контактите ми, семейството ми. Обикаляла съм по света, но навсякъде съм чужденец.
От 15-годишна работя,
за да постигна нещо,
защото съм от поколението, израснало бедно. Трудила съм се и съм се борила, за да мога да си позволя да пътувам, да ходя по ресторанти, сама да си купя подарък. Тук имам бизнес, популярност, собствен апартамент и кола, водеща съм в телевизионното предаване "Жените говорят" по Тв7, което се гледа. Харесва ми това, което правя, а същевременно и изкарвам пари от него - какво по-хубаво! Единствено здравето и щастието на детето ми са по-важни.
- А би ли си позволила сама да отгледаш детето си?
- Не, въпреки че съм мъжко момиче и много мои приятели казват, че съм голям пич. Но това ще остави отпечатък върху сина ми.
Едно дете трябва да вижда как баща му се бръсне сутрин, как се ядосва пред телевизора,
което е типично мъжко поведение. Колкото повече хора обграждат едно дете, толкова повече информация получава то. Връща се обогатен от гостуванията при майка ми, родителите на Тачо или на друго място.
- В какви отношения си с родителите на Тачо?
- Те са баба и дядо на детето ми. Каквито и да са отношенията ни с Тачо, те не са виновни.
- Каква е позицията им сега?
- Дори да обвиняват или оправдават Тачо, той им е син. Може би се опитват да го съветват правилно, но съм сигурна, че те искат детето ни да бъде щастливо. Каквото и да му казват на Тачо, ще го посъветват, ако трябва, да направи и компромиси в името на детето.
- Всъщност бракът ти с Тачо не беше сделка, а любов, нали?
- Беше еуфория... И двамата сме луди глави, и двамата сме импулсивни, веселяци, купонджии, обичаме гости и компании, излизаме, слушаме до сутринта музика, можем да правим много неща заедно. Въпросът е, че последните 1-2 г. нещата се натрупаха. Може би трябва да се променя. Той също.
Любовта трябва да
се подлага на изпитание
от време на време,
за да видим дали съществува. Защото понякога се объркваме, забравяме емоциите, трудните и хубавите моменти и като че ли се пускаме по течението и просто съжителстваме. Това не е за мен. Дори и тази стресова ситуация, която изживяваме в момента, е необходима. Хубаво е, че не се отразява на детето ни.
- Сред причините за проблемите ви вероятно е и тази, че Тачо няма свой бизнес и не е достатъчно ангажиран?
- Мислила съм си дали евентуално не се е притеснявал за това дали аз нямам повече възможности. Той е много ларж и съм му казвала, че ние се обичаме и не е необходимо да доказва любовта си към мен с вещи. Дори понякога съм се ядосвала, че не е достатъчно пресметлив, може би защото не е преживявал лоши времена, каквито ми се е налагало на мен.
Преди да се запозная с него в Испания, пътувах, купувах си скъпи вещи. Откакто сме заедно, апочнах да се съобразявам, за да не се дразни. Всъщност той има бизнес, но въпросът е, че
не може да има моя стандарт на живот поне на този етап
В България не се прави лесно бизнес, нишите са заети. Три фирми е правил, в последната се занимаваше със строителни материали и бояджийски услуги. Но пазарът у нас е прекалено малък и е преразпределен, конкуренцията е нелоялна. И в моя бранш виждам неща, които ме изумяват. До такава степен някои подбиват цената, а знаят, че и те няма да имат печалба. Но го правят, за да попречат на другия и да му вземат клиента.
Това, че бизнесът на Тачо не се получава, никога не е било проблем за мен. Не е важно дали мъжът, или жената изкарва пари в едно семейство, въпросът е да имаме, за да живеем добре. Държа много на бъдещото образование на детето. Защото, ако навремето можеха да се случват нещата и без него, а и в моя бранш се изискваше по-скоро опит, който аз имах, то сега е невъзможно. Затова
много се карам на моите манекенки да учат
Модната професия е до време, но някои след това влизат в телевизията, стават водещи, модни стилисти.
- Какво се случва с модните агенции у нас?
- Става нещо страшно... 2-3 сме работещите агенции, другите не съм ги и чувала, както и фотографите и дизайнерите не ги знаят. Навъдиха се агенции менте, които обират парите на хората за курсове, за сесии, и то искат някакви баснословни суми от порядъка на 400-500 лева. От своя страна хората се разочароват от модния бранш и казват, че всички сме мошеници, че няма перспектива и нещата потъват. Факт е, че държавата скапа средния бизнес и много български фабрики затвориха.
Преди сме правили
по 15-20 ревюта на месец,
а сега има 2-3 в годината
Хубавото е, че се разви телевизионният бранш и се снимат много реклами. Друг проблем е, че медиите избутаха на преден план момичета, които кръстиха топмодели, а те не са били никога. Това натрапване на пошлото разочарова и родителите, които трябва да си пуснат децата да станат наистина работещи модели. В момента думата "модел" е обидна. Ако станеш модел, значи си проститутка.
Има момичета, които работят в чужбина, където дават интервюта, но не и за нашата преса, защото знаят какво се говори за моделите в България. Медийното лансиране на всички тези момичета, които дори не са само плеймейтки, а всякакви златотърсачки с изкуствени устни, коси и бюстове, на които им извадиха всички скандални неща, е заради това, че именно скандалното продава. Много от тях са готини, защото това, че са се снимали голи за списание, не е страшно, по-страшното е какво се пише за тях - че проституират и спят с мъже за пари, което
превърна модния бранш
в нещо гнусно
В агенцията ни има момичета, които работят на отговорни длъжности и са ме молили да махнем снимките им от сайта, защото колежките им във ведомствата пишат доноси за тях. Красотата се превърна в порок. Щом си красив, има нещо нередно. Не може да си красив и умен. Красивите трябва да са глупави, проститутки, да спят за пари и да са тъпи. А не е така. Хората сме различни. И в модния бранш има талант като при певците и артистите, който или го имаш, или го нямаш. Аз съм се родила по-хубавичка, защото майка ми и баща ми са по-хубави, но това в никакъв случай не ме прави престъпник, лоша и долна.

СЕМЕЙСТВО: Да бъдат постоянно заедно, е съкровено желание на Тачо.
СЕМЕЙСТВО: Да бъдат постоянно заедно, е съкровено желание на Тачо.
СРЕДА: Жорко от малък знае какво е модно ревю.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
СРЕДА: Жорко от малък знае какво е модно ревю. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ