Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МОНОПОЛ: Любо Чука е известен с мощните си удари.СНИМКА:БУЛФОТО
МОНОПОЛ: Любо Чука е известен с мощните си удари.СНИМКА:БУЛФОТО

Наркобосът в изгнание Христофорос Аманатидис-Таки, босът в изгнание Любен Джубрилов и хора от бившия "Клуб 777" контролират търговията със стимуланти в страната. Според хора от бранша бизнесът с опасните анаболи носи годишно около 20 млн. лв.
Търговията с този вид медикаменти и добавки се въртят извън аптеките в една специфична схема.
Бизнесът с допингпрепарати в залите и клубовете се контролира от няколко групировки, които са на входа и изхода на веригата. Чрез тях се преминава при вноса на продуктите, а след това се контролира и търговията на дребно.
Една от групите е свързана с наркобоса в изгнание Христофорос Аманитидис-Таки. Докато беше в България заедно с наркобизнеса, той търгуваше и с анаболни стероиди и хранителни добавки. Сега се смята, че тази верига се движи от неговия бивш бодирагд Любо Чука.
Групата му контролира почти
цяла Западна България
Около Пловдив бизнесът се върти от бивши хора от митичния "Клуб 777".
В Източна България и по Черноморието търговията се контролира от хора на боса в изгнание Любен Джубрилов. Териториите са поделени и трите структури не си подливат вода. Търговията се разраства и вече има мащабите на един добър бизнес.
Оборотите растат с по 5 до 10 процента на година. В културизма и ММА борбите няма ограничения за прием на забранени средства
Заради това и там търговията върви на пълни обороти, а консумацията расте.
В последните години стероиди употребяват дори 13-14-годишни момчета, които искат да направят мускули. Възрастовата група е паднала до много ниски граници. В самите фитнес зали пък приемът на стимуланти е въпрос на престиж.
България губи постоянно позиции в световния спорт, но бизнесът с допингпрепарати се развива успешно.
Продажбите са особено доходоносни във фитнес залите, където препаратите се предлагат под формата на хранителни добавки. Така се заобикалят изискванията, валидни за аптеките.

Целия репортаж четете в новия брой на в. "168 часа"