Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОПИТ: С годините Надя се е научила, че емоциите, любопитството и интересът са от голямо значение за репортера.
ОПИТ: С годините Надя се е научила, че емоциите, любопитството и интересът са от голямо значение за репортера.

Вече няколко години гласът на Надя Обретенова информира пътниците в метрото. Съобщенията в тролеите и трамваите пък са озвучени от актрисата Мариана Лечева.
Надя е тв водеща в "По света и у нас" и авторка на предаването "Студени следи" по БНТ. Междувременно гласът й всеки ден звучи в метрото. Журналистката води интензивен начин на живот, но
не се вози в подземната железница.
"Живея в центъра и не ми се налага да пътувам с метро често, но ми се е случвало. Честно казано, е странно да чуваш гласа си. Обикновено, когато съм с приятели, съобщението ги разсейва, защото ме разпознават, и това донякъде спира комуникацията ми с хората, докато пътуваме", казва журналистката.
Обретенова е по-тясно свързана с метрото, отколкото изглежда. Тя завършва полувисшия железопътен институт. Въпреки че житейският й път се променя, запазва контактите си от инженерната специалност. За озвучаването на гласовите съобщения я кани Стоян Братоев - шеф на софийското метро, който си спомня за нея.
Надя винаги е искала да се занимава с журналистика, но първоначално се отказала заради родителите си, които проучили възможностите и стигнали до извода, че приемат много малко хора и трябват връзки. Но, както се казва,
съдбата си знае работата. След като пада режимът, Надя записва второто си висше образование. Приемат я от първи опит "Журналистика".
Почти всичко в живота й става случайно и след това се развива по естествен път. Още като студентка се явява на обява за работа в медиа, където се оказва, че търсят хора за новините. Там всички са единодушни, че тя е родена да стои пред камера. По-късно й предлагат работа в държавната телевизия, където е и до днес.
Дългогодишният й опит я е научил, че емоцията, любопитството и интересът са от голямо значение за работата на репортера.

Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"