Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОПИЕ: Култовият филм Бригада е направен по разкази за Измайловската мафия.
КОПИЕ: Култовият филм Бригада е направен по разкази за Измайловската мафия.

Руски мафиоти от известната Измайловска групировка се заселват трайно по българското Черноморие. Очаква се до пролетта броят им да нарастне до 150 човека и да влязат в конфликт с нашите престъпни групи, предричат източници от спецслужбите.
Имаме информация за наличие на руски криминални елементи в региона. Все още обаче сме на ниво оперативно проучване. Действително се говори, че става въпрос за хора от т.нар. Измайловска групировка - обясни източник от полицията в Бургас, пожелал анонимност. - Реално тя не съществува в старата си форма. В момента руската престъпна група е повече бизнес-структура, отколкото криминална банда. Все пак следим внимателно действията на лицата, за които имаме информация, че са от руския ъндърграунд. Ако има някакво развитие, според мен ще е през пролетта, когато ще тръгне новото преразпределение на пазарите в наркотиците, проституцията и рекета."
Мафиотите у нас, свързани с измайловци, били между 25-30 души.
На този етап руснаците опипват пазара и се задоволяват само с пласиране на малко количество наркотици. През това лято те основно са обикаляли Черноморието с две големи яхти, наети от "Марина Диневи" в Свети Влас.
Руснаците са изпивали колосални количества алкохол и редовно са купонясвали
По заведенията са хвърляли големи бакшиши и са били любими клиенти за сервитьорките.
Тяхната задача за това лято е била явно чисто разузнавателна. Очаква се обаче те да ударят сериозно през пролетта на следващата година и да влязат във война с местните бандити. До тогава броят на руските гангстери трябва да нарастне до 150 човека, което ще направи групировката най-многобройна по числен състав.
Лидер на руснаците е човек с прякор Войника, който дълги години е воювал в Афганистан.
Въпросният шеф е на около 50 години и е изпратен в България от своите ръководители от Москва. Става въпрос за висшите представители на т.нар. Измайловска групировка, който има дълга и митична слава.

Цялото разследване четете в новия брой на в. "168 часа"