Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нанси Карабойчева и Добромир Димитров са в центъра на прожекторите като звездна двойка през последните дни. Тя е новата Мис България, а той - волейболен национал.
Съвсем наскоро Нанси от с. Юнаците беше коронясана като най-красивата българка. Момичето се пребори за титлата с още 17 претендентки в риалити формата тази година. Нанси и Добри се запознават покрай спорта. Играят за един отбор в любовта вече 3 години. "За първи път я видях във волейболната зала. Подходих малко старомодно и я поканих на кафе. Спомням си, че когато излязохме се притеснявах много", споделя Добри.
"Бях останала с впечатлението, че съм му доста неприятна и затова постоянно се обръща наляво и надясно и не ме слуша какво му говоря.
По-късно разбрах, че той просто е умирал от срам",
допълва историята Нанси.
И двамата тренират от деца. Нанси преминава през няколко спорта, преди да се спре на волейбола, а Добри известно време се колебае дали да не продължи с футбола. В крайна сметка тя избира образованието, а той става професионален волейболист, но има за цел да завърши висше, когато му остане време.
"От 6-годишна тренирам, но сменях спортовете, докато не намеря точния. В България е много трудно да се реализираш в женския волейбол, а както се вижда, не съм достатъчно висока (170 см). И така взех решението да уча и да тренирам само за удоволствие", казва победителката.
Връзката им е силна, защото характерите им се напасват, както сами признават, но инатът им е в повече.
"Голям красавец е, как да не го харесам?
(Смее се.) Имаме общи интереси и еднакъв поглед над живота, но и двамата сме големи инати. Балансираме по някакъв начин", казва Карабойчева.
Около двамата цари идилия. Да се чуди човек за какво се карат. Обичат се много, правят компромиси, но разстоянието ги дели.
"Усетих любовта почти веднага. Може да си с някого години наред и пак да не се влюбите. Това се разбира от самото начало. Пречи ми, че не можем да се виждаме често. Гледаме свободното си време да прекарваме един с друг.
В началото на връзката ни бях на 17 г. и ми беше трудно да свикна с разстоянието помежду ни. Тогава го нямаше и това доверие между нас, което се изгради с времето, а и разбиранията ми бяха малко по-различни. По принцип съм ревнива, но не се задушаваме", коментира Нанси.
"За мен не е нормално двама души, които се обичат, да не се ревнуват", включва се Добри.
Семействата им приемат връзката им доста добре. Родителите на Нанси харесали Добри още преди да се запознаят с него.
"Майка ми и баща ми имаха положително мнение за него заради моята треньорка по волейбол. Имаха й пълно доверие.
Тя винаги е била страшно критична към гаджетата ми,
които не са й допадали, защото има много високо мнение за мен.
Семействата ни се събират заедно от време на време. Дори, ако зависеше от бабите и дядовците ни, досега да са ни оженили 10 пъти", разказва Мис България.
Въпреки слуховете за евентуално предложение за брак от Добри такова няма, а връзката им изглежда зряла.
"Все още не е имало такова нещо, но сме разговаряли по темата. Не бих казал, че връзката ни е прекалено сериозна. Имаме много стъпки, които трябва да извървим преди едно такова решение", казва националът.
Разстоянието между тях провокира мили и запомнящи се жестове, които правят един за друг. Ангажиментите им в различни градове са причината и да не заживеят заедно, но когато имат свободно време, го прекарват на едно място. Обикновено Нанси готви вкъщи, а Добри помага.
"Много обичам да готвя, но когато се приберем, всички много ни се радват и не идва моят ред, защото гозбите са готови", казва Нанси.
Покрай нея и Добри започнал да се интересува от готварство, дори веднъж й сготвил пица съвсем сам.
Тази й страст буди интерес у него, но няма шанс да го привлече към екстремните преживявания. Нанси обича да си вдига адреналина, а Добри - не съвсем, което е единствената голяма разлика между двамата.
"Докрай се надявахме да скочим с бънджи в Двореца. Голяма част от момичетата бяхме по-екстремни личности и ни влекат подобни неща. Особено ние с Франсин имахме огромното желание и може би ще го направим, когато ни остане време.
С него се возехме веднъж на една гондола, а той каза, че ако го кача отново на нещо такова, няма да ходи никъде с мен", разкрива миската, а Добри се върна в спомена с не особено топли чувства: "Изправиха я на ръба, а нямаше дори един колан, който да те предпази. Бяхме само двамата и човекът, който я управляваше, ми се подиграваше от долу и засилваше скоростта.
100% ще скача с бънджи сама, а аз ще снимам."
Всъщност тазгодишният формат на "Мис България" е компромисен вариант за Нанси. Много е искала да се яви на кастинг за "Къртицата", но не успяла заради университета. Тя и преди е имала желание да участва в конкурса за красота, но регламентът не позволявал да се явяват момичета с татуировки, каквито има. Тази година бе нейният шанс, защото нямаше никакви забрани.
Признават, че са имали съмнение относно честността на конкурса, но въпреки това решават, че не губи нищо, ако пробва.
"Вътрешно бях сигурен, че ще спечели, но се колебаех, защото се съмнявах, че конкурсите са честни
Знам на какво е способна и какво може да постигне, стига да поиска. Може би и на двамата ни трябва малко повече самочувствие", коментира волейболистът.
На Нанси все още й е трудно да свикне с мисълта, че е победителка, но е щастлива, че позитивните коментари надделяват над негативните.
"Винаги съм се приемала като една от всички, както и сега. Хората очакват от мен да се променя и да стана надута. Когато ме попитат дали го заслужавам, постоянно изтъквам качествата на другите момичета. Всяка една от тях заслужаваше да е на мое място", казва Мис България 2013.
Още от малка проявява интерес към конкурсите. Едва 6 - 7-годишна печели второ място в конкурса "Минимис Пазарджик".
"Бях доста малка, но си спомням еуфорията. Тогава имаше много спонсори и награди, а аз бях най-щастливото дете на света.
Когато ми съобщиха, че съм втора, се разплаках
След това целият ми клас ми беше направил изненада, което беше много мило", спомня си с усмивка Нанси.
Тя има също толкова красива по-малка сестра, която все още нехае за конкурсите, но кой знае?
"Тя едва навлиза в пубертета. Все още е много нерешителна и не знае какво иска. Спортна личност е и изобщо не мисли за подиуми и конкурси. Доскоро и мен не ме влечеше, а вижте какво стана", обяснява победителката.
Докато тече риалитито,
Добри не подканва отбора си
да гласува за гаджето му,
което се оказва странно за нея. В крайна сметка е събрала достатъчно гласове, за да победи.
По време на "изпита" по правопис на култовата участничка Пенка в Двореца Нанси се е почувствала много зле, както сама признава.
"Беше унизително, когато казаха, че не сме написали правилно думи като "любов" и "България" в анкетните си карти, но го приехме като вид шега. Предполагам, че това са били думи главно във визитката на Пепи, защото момичето е завършило едва 4-ти клас.
Не й се е налагало много да пише или чете и е нормално да има проблеми с правописа, както и това всеки един човек да допуска грешки. Лично съм виждала как учители по български език и литература допускат грешки. Не вярвам да е такъв проблем, че сме написали одобрение веднъж с "о" или "у", казва Карабойчева.

Любопитното е, че Нанси е една от трите момичета в къщата, чиято анкетна карта е била без нито една правописна грешка, споделиха от No frame media пред в. "168 часа". Това не беше споменато по време на шоуто. Освен Нанси сред грамотните претендентки се нареждат и останалите две победителки - Джулия Стоянова (второ място) и Даниела Неделчева (трето място).
В шоуто най-много й тежи, че е била изолирана от близките си, както и множеството битовизми, които изнервяха обстановката.
"Подобни неща много ме натоварват. Когато се връщаш от мисия и ти зададат въпроса:
"Защо не си си измил вилицата?",
е изнервящо. Но въпреки това съм останала с добри чувства към всички момичета", казва Нанси.
"Познавам я и знаех, че няма да попадне в центъра на някоя интрига, а ако се случи, ще разреши проблема бързо. Тя е човек, който държи да казва всичко в очите и да не лицемерничи. Радвам се, че си беше тя и не носеше маска за разлика от други момичета. Нанси показа колко е борбена и какъв инат е", казва гордо Добри. Предстоят им много професионални ангажименти - Добри го чака европейско по волейбол, а Нанси трябва да изпълни дълга си на "Мис България", но и двамата ще се постараят да си откраднат поне 2 дни, за да се насладят един на друг.