Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Всички загубихме от раздялата ми с Д2. Нито аз постигнах някакъв сериозен успех, нито те прокопсаха особено.
Общата ни работа носеше една страхотна енергия, която след това никой от нас не успя да съхрани в следващите си проекти. Явно не сме взели най-доброто решение и после обрахме негативите от него", обяви пред "168 часа" бившият вокалист на групата Дичо.
Той напуска групата през 2005 г. заради разногласия с китариста и неформален лидер Митко Кърнев. Двамата създават музикалната формация през 1999 г. и още с дебютното си парче "Не мога да спра да те обичам" бандата се изстрелва по върховете на всички музикални класации. Всяка година те са носители на различни награди. След раздялата Дичо прави свои парчета, Д2 също записва песни с новия си солист Дидо. Популярността им обаче затихва.
"Продължавам да се трудя върху собствената си музикална кариера. Направих песен с Васил Чергов от "Гласът на България". Допаднахме си като музиканти и създадохме Evolution of love. Парчето е в диско етно стил, защото Чергов пее уникално народна музика. Добре съчетахме различните елементи", споделя певецът.
Двамата с риалити финалиста се запознават случайно в столично заведение и веднага правят план за бъдещ общ проект. Дичо не е привърженик на музикалните формати, но дава възможност на новооткрития талант.
"Единствено Чергов има шанс да се развие от участниците в това предаване, защото той просто е много добър музикант. Момчето свири в клубове по пет пъти в седмицата. На другите трима финалисти ще им е необходимо много време да се изградят и да станат като него", твърди певецът.
Преди да отиде да живее на морето, където отваря собствено заведение, Дичо също става част от родно риалити. Днес певецът е категоричен, че никога не би се включил отново в подобно шоу и признава, че влизането в Къщата на "ВИП брадър" е грешка.
"Разочаровах се много от показността в това шоу. Всичко се гради върху интригата. Няма ли я, няма да има и рейтинг. Номерът е да те скарат с колегите, за да може целият свят да се храни от българската простотия", категоричен е музикантът.
Като повечето българи Дичо е разгневен от случващото се в страната ни.
Той подкрепя изцяло протестите
и твърди, че цялата система, която двайсет години задушава българина, трябва да бъде изкоренена.
"Стигнахме дотам да ме е срам, че съм българин. Толкова нагло поведение от страна на управляващи не съм виждал. Трябва ни нова политика, нов избирателен кодекс и нови лица, които да застанат на власт", убеден е певецът.