Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сашко Начев, кмет на село Русаля
Сашко Начев, кмет на село Русаля

Сашко Начев повикал Стефка в заведение и я дърпал пред погледа на детето й

Рокери от цялата страна се организират на протест срещу кмета на село Русаля до Велико Търново.

На 22 юни от 12 ч. те се събират с машините си пред кметството на селото, за да подкрепят съпругата на Теодор Буюклиев, а стотици вече са заявили участие във фейсбук.

22-годишната Стефка е станала обект на сексуално посегателство на кмета Сашко Начев на 10 юни. Тя била секретар на секционната избирателна комисия в Русаля. Ден след изборите Начев я повикал в заведение, за да му предаде документ от изборите. Тя отишла с детето си, което е на 1 г.

Преди да отиде на срещата Стефка споделила с баща си и му казала, че се притеснява от кмета. Посъветваял я да запише разговора и тя го направила. Част от него мъжът й Теодор е споделил във фейсбук. Има и сигнал до прокуратурата във велико Търново.

"Дърпал я е за ръката, опипвал я по краката пред детето, искал да има по-сериозни отношения с нея, да му се обажда извън работно време. И друг път е проявявал склонности към млади момичета. Хората в селото ги е страх от Начев. Той дерибейства над населението. Няма да оставя нещата така", казва Теодор Буюклиев.

"Ей, красавице, много си красива, майка ти е красива. Искаме да общуваме с нея". Това се чува на част от 11-минутния запис, който Стефка е направила. Веднага след това тя разказала на Тодор. Той отишъл в заведението, за да потърси сметка на кмета Сашко Начев, който се разтреперал и си тръгнал като чул записа. Оттогава младата жена се страхува да излиза от къщи. 

 

Теодор и Стефка
Теодор и Стефка

"Такива неща се случват по селата и не са рядкост. Хората масово си траят заради страх от репресии. В случая кметът е настъпил здраво мотиката. Скоро ще разбере защо. Втрещен съм! В селото ще има импровизиран мотосъбор. Ще поканим и кмета", казва Орлин Денчев от мото клуб "Чопър".

"Това е постановка, за да бъда дискредитиран, да ми очернят името! Не съм направил нещо нередно, нищо извън нормите. Не съм имал никакви взаимоотношения с жената", казва по случая Сашко Начев пред вестник "Борба" веднага след инцидента преди седмица. Нямал спомен да е Стефка в заведение.

Сашко Начев е кмет на село Русаля от 2003 г. Името му нашумя наскоро с одит на читалището в Русаля, на което Начев е председател. Бяха установени финансови нарушения, след което читалището остана за втора година без субсидия.

Името на Сашко Начев нашумя и при пожара в уникалната тепавица в селото през септември миналата година.