Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Сливенски Кадър: БНТ
Георги Сливенски Кадър: БНТ

"Новото, което имаме от вчера е, че част от Изпълнителното бюро се присъединиха към искащите извънреден пленум. Това са хората, които бяха най-близки до Корнелия Нинова, взели са решение да се включат в подписката и да участват в пленума. Това означава, че върху  партията се оказва натиск. Оказа се, че има доста мераклии, които искат да отворят портите отвътре. Тези хора обаче нямат нито морала да управляват партията, нито държавата." Това каза Георги Свиленски в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Нинова подаде оставка на цялото Изпълнително бюро, всички членове сега са в оставка", категоричен бе Свиленски. Той обаче говори за написано на ръка писмо до членовете на БСП, което беше разпратено по пощите в петък. Твърди се, че е от Корнелия Нинова и в него тя освен своята оставка, подава и тази на Изпълнителното бюро. 

"Някои хора избързаха и се втурнаха много бързо към стола на Нинова", коментира още Свиленски. Той бе номиниран от лидерката за председател на парламентарната група в 50-ото НС, но запознати разкриха, че Изпълнителното бюро не приема това решение.

"Върху партията и към този момент продължава да се оказва натиск, в парламента ще защитаваме интересите на нашите избиратели. Ако има предатели, те ще подкрепят правителство на ГЕРБ", допълни Свиленски.