Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята - заснемат и видео.  СНИМКА: Пиксабей
Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята - заснемат и видео. СНИМКА: Пиксабей

Учител стана свидетел на случилото се, но не се намеси. Това разказа 16-годишно момиче, което  беше пребито в двора на столично училище. Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята - заснемат и видео.

„Познавам всички от децата на видеото, освен инициаторката на нападението. Преди около месец тя дойде при мен с още едно момиче след учебните часове. Каза ми: „Сестра ти се заяжда с мен. Предупреди я!". Каза, че щяла да я бие. Заявих, че ще говоря със сестра си и ще кажа на родителите ни. Тя обаче започна да крещи и да ме блъска. След това дойде жена, мисля че беше майката на едното от другите момичета. И тя започна да ни бута и да ни казва: "Хайде прибирайте се бе. Още какво искате", разказа пострадалото момиче.

По думите ѝ тя дори не забелязала, че нападателите ѝ са четирима. „Мислех, че е само един нападателят. Много ме заболя корема. Не усетих кой какво прави и колко време е продължило", подчерта потърпевшата.

На случилото се имало свидетели. „Случилото се видяха медиатор, чистачка и учител, който седеше на пейка в двора. Не се намесиха в конфликта. Учителят дойде и попита какво става. Децата наоколо му обясниха и той се прибра в училището", заяви момичето пред Нова тв.

Майката подчерта, че разбира за случилото се едва в сряда. „Детето ми е бито в понеделник. В присъствието на класния ѝ ръководител. Който не благоволи да ми се обади и да ми каже за случилото се. Аз разбрах за случилото се от видео клип", заяви тя.

„Искам да поднеса лично извиненията си на майката и на потърпевшото дете. Познавам го. Следя развитието му, тъй като тя е една от добрите ни и примерни ученички", заяви директорът на 67 ОУ "Васил Друмев" Галина Христова.

И допълни: „До момента подобен случай не сме имали. Имали сме по-леки инциденти – с вербална агресия, с обиди. Конкретно с тези деца не е имало информация да е имало подобни проблеми. След като научих за случилото се наредих на педагогическия съветник да разпита децата какво се е случило. Предприели сме действия. Първо сме уведомили родителите на всички участници. Съдействаме на полицията. Освен това предстои Пегагогически съвет, на който ще бъдат наложени съответните наказания", подчерта Христова.