Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Тайип Ердоган 
СНИМКА: Х/@RTErdogan
Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Х/@RTErdogan

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заяви, че страната му ще направи „всичко възможно“, за да потърси отговорност от израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и „варварските“ власти след ударите в Рафах, предават турските медии.

Също като Хитлер, Милошевич, Караджич и други, те няма да могат да избегнат проклятието. Ние ще направим всичко възможно, за да призовем към отговорност „тези варвари и убийци, които нямат нищо общо с човечността", заяви държавният глава.

"Нетаняху и неговата мрежа за убийства, неспособни да сломят героичната съпротива на палестинския народ, все повече затъват в собствената си страна и се опитват да удължат политическия си живот, като проливат още кръв. Но скоро ще разбере, че това не носи никаква полза", каза Ердоган, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

„Престъпниците, извършващи геноцид и които до момента са убили над 36 хиляди наши палестински братя и сестри, вчера обсипаха с ракети и бомби цивилни граждани в бежанския лагер в Рафах, който обявиха за безопасна зона. Това клане, което се случи след призива на Международния съд за прекратяване на атаките, за пореден път разкри кървавото и коварно лице на терористичната държава“, посочи още турският президент, пише БТА.