Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Мумджиев
Александър Мумджиев

Прокурорският съвет обаче го кани другата седмица, за да изслуша неговата версия за станалото във Враца

Бившият съдебен инспектор Александър Мумджиев, който миналата седмица подаде оставка след изцепки в хотел във Враца, иска да бъде възстановен на работа като следовател към Софийската градска прокуратура. Това стана ясно по време на заседание на Висшия прокурорски съвет.

По силата на предишно решение на кадровия орган съдебните инспектори ще бъдат назначени отново като магистрати в съдебната система, но след като парламентът избере новите. Известно е, че Инспекторатът към ВСС е вече към края на втория мандат, въпреки че има право само на един. Съдебните инспектори се избират от 160 народни представители. 

Кадровиците решиха да възобновят административното производство за възстановяването на Мумджиев като следовател.  

Междувременно обаче чрез и.ф. главен прокурор в съвета пристигнал доклад от шефа на районната прокуратура във Враца Камен Каменов. В него се описвало какви ги е вършил Мумджиев от 8 до 14 май в хотела, където се бил настанил. Той бил в града, за да прави проверка на прокуратурата. В подпийнало състояние инспекторът закачал сервитьорки и рецепционистки. Подвиквал им и дори една от камериерките накарал да му глади ризата. 

Комисията по етика казала, че "поведението му не отговаря в пълнота на етичните правила, за да заема магистратска длъжност и не притежава в пълнота необходимите нравствени качества".

За това кадровиците решиха да го изслушат на следващото заседание, а и да му изпратят доклада на районния прокурор на Враца, за да се запознае с него.