Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата на прегазеното в Сопот дете Иван Радуйчев Кадър: Нова
Бащата на прегазеното в Сопот дете Иван Радуйчев Кадър: Нова

Искам детето ми да се възстанови! Тези думи с треперещ глас отправи тази сутрин Иван Радуйчев, чиято 15–годишна дъщеря беше пометена на път за училище на 7 май. Блъсна я 18–годишна шофьорка с един месец стаж зад волана.

Никол се нуждае от средства за лечение и в Сопот, Карлово и региона вече е разгърната кампания. Касата не поема консумативите и затова първото дарение е било осигурено от ВМЗ–Сопот.

Ана–Мария Врачева, тазгодишната Царица на розата, обяви пред Нова тв, че дарява наградата си от 500 лева за лечението на Никол. Трогнат от жеста, бащата на пострадалото момиче й подари букет с целувка и насълзени очи. Той и съпругата му сега не могат да работят, защото трябва да се грижат за детето си. "Искам да благодаря на това прекрасно момиче, че дарява наградата си за моята дъщеря", каза Радуйчев.

По думите му бащата на водачката, блъснала Никол, всеки ден звънял да пита как е състоянието й. Но това не топли притеснените родители, които единствено се молят дъщеря им да се възстанови.

Дамският клуб "Розова долина" организира на 28 май благотворителен бал с 200 гости, където ще има търг и томбола, а средствата ще отидат за лечението на Никол. Цялата местна общност от Калово и Сопот се е обединила, за да помага.