Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Фейсбук/Любо Канов
Снимка Фейсбук/Любо Канов

Лявото у нас, а и изобщо, се опитваше и продължава да настоява, че обезкървяването на Украйна, нейното постепенно деморализиране, поради липса на реално снабдяване на време с нужните модерни оръжия за защита и нападение от западния свят, е изцяло вина на Тръмп и на републиканската партия. Никой не говори за това,че с executive order дементът Байдън можеше, а и сега още може, като президент, да изпрати спешно сериозна помощ и ефективни оръжия. Добре,че беше недоотровеният Гебрев и други, все още произвеждащи съветски муниции, които въпреки Нинова, изпратиха много ценни снаряди и боеприпаси още в самото начало и така спряха руснаците в техния опит за блицкриг. За което украинците благодариха и от което българските оръжейници направиха сериозни печалби. Джо клепаше със старите си уши в Бели дом и търсеше оправдание в Конгреса, за да не изпрати сериозна помощ навреме. Фатално забавяне!

За Америка нашествието на незаконни мигранти през границата с Мексико е съдбоносно важно, както и нашествията от Третия свят, тук в Европа, са важни за бъдещето ѝ, по подобни причини. Републиканците искаха да си защитят страната със стена на границата и затова задържаха помощта за Украйна в Конгреса. Байдън обаче се опъваше. Искаше да вкара бързо поне 10 милиона нелегални емигранти и, разбира се, да им позволи да гласуват за него. Успя, за съжаление. Републиканците знаеха колко корумпирана беше и донякъде все още е Украйна (Бурисма и синът на Байдън са пример) и не искаха да се крадат парите на американските данъкоплатци, без полза за войната, от украински постсъветски мафиоти. Те знаеха, че се краде, за съжаление. (Не всички са герои и там).

Сега, когато украинците все повече изнемогват, въпреки декларираната помощ, байдънистите продължават да се бавят. Вместо помощ, говорят красиво и свирят на китара песните на Нийл Йънг. Помощта с оръжия за Израел е мигновена, обаче. А там и без друго, са много добре въоръжени и не са нападнати от толкова грамаден враг като Русия. Обаче за всичко, казват, е виновен Тръмп. Хубаво! Щом някои хора вярват...Впрочем, аз съм сигурен, че и той щеше щедро да помогне на Биби Натаняху за тази война в Газа. Но от друга страна, щеше да спре руснаците още на втория ден от инвазията в Украйна, ако беше останал президент. И ако трябва да направя прогноза назад във времето, Путин никога не би нападнал Украйна при Тръмп. Бих се обзаложил, но залозите, уви, се отнасят само за бъдещето. Поради което се обзалагам само, че в недалечното бъдеще, въпреки всичко което сега прави Путин, той ще свърши много зле мизерния си земен път.

*От фейсбук