Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Домусчиев СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Домусчиев СНИМКА: Румяна Тонева

Дори днес гласовете на жените предприемачи остават нечути, време е за промяна, каза бизнесменът и председател на най-голямата работодателска организация КРИБ

Хилари Клинтън в София за форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" 

Дори днес гласовете на жените предприемачи остават нечути, а историите за жените лидери във водещи за мъжете индустрии са вдъхновяващи, каза бизнесменът и председател на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев по време на срещата на създадената от Бил Клинтън "Глобална инициатива на Клинтън" (Clinton Global Initiative – CGI).

Той е домакин на срещата, която се провежда в НДК, както и съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и беше водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. Домусчиев е също и член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ.

Срещата в София е част от "Пътя към септември" на CGI - целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и намиране на начини за решаване на неотложни глобални проблеми. Финалът на срещите е в Ню Йорк на 23 и 24 септември.

Тазгодишната тема на форума "Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени предприемачи" е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените лидери в частния и публичния сектор. Сред участниците в срещата са бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър и основателка на Фондация за жените "Чери Блеър" и други. 

Домусчиев подчерта, че днешното събитие е призив за действие, призив за разнообразие, призив за промяна. 

 "Гарантирайки, че гласовете на жените предприемачи ще бъдат чути, ние отключваме нови възможности. Преодоляването на разликата между половете ще даде тласък на икономиката с 3 трилиона долара", заяви Домусчиев и призова: "Нека заедно да проправим пътя към светлото утре". 

А за бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която присъства на събитието каза, че с нейната всеотдайна служба и многобройните й постижения, предизвиква пътищата и проправя пътя за жените без ограничения.