Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Стоянов КАДЪР: БНТ
Калин Стоянов КАДЪР: БНТ

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението "Да запазим Корал". Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата, поясни той.

Подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Има постъпили три сигнала от миналата седмица - 2 за евентуално купуване на гласове и един за нарушения на изборното законодателство, но те не са потвърдени към момента.

Утре областните директори на МВР и представители на ДАНС и прокуратурата ще обсъждат конкретни мероприятия, насочени срещу изборните престъпления.

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София. Според него първо трябва да се осигурят подземни паркинги и тогава да се мисли за велоалеи.

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж. Ако има такъв, това ще бъде установено от разследващите, коментира Стоянов. 

Калин Стоянов с коментар по актуални теми

Калин Стоянов с коментар по актуални теми

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Четвъртък, 9 май 2024 г.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на "Гранична полиция". 

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж, посочи Стоянов.

"Ако има такъв, това ще бъде установено от колегите", коментира Стоянов.

Припомняме, че председателят на сдружението "Да опазим Корал" Атанас Русев обвини Кирил Петков и Лена Бориславова във фалшифициране на подписи и документи, за да може съпредседателят на ПП да излезе от сдружението навреме. Това трябвало да се случи, за да може Кирил Петков да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Петков трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва.

Петков отговори на Русев чрез пост във фейсбук като замеси Румен Николов - Пашата в спора.

Съпредседателят на ПП твърди, че през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Пашата бил едно от имената. По думите на Петков след това председателят на сдружение "Да опазим Корал" му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

По-късно бащата на Кирил Петков - Петко потвърди историята на сина си във фейсбук публикация. Той заяви, че самият Русев многократно е казвал пред него, че е близък с Пашата.
Атанас Русев отвърна, че това са "изтъркани опорки" и ще съди Кирил Петков за клевета.

Атанас Русев заяви, че освен Лена Бориславова и Кирил Петков във фалшифицирането на документи е замесен и бившият председател на НС от "Продължаваме промяната" Никола Минчев, но той отрича.