Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В пика на своята популярност "Спасители на плажа" достига седмична аудитория от 1,1 милиарда души в 142 страни.
В пика на своята популярност "Спасители на плажа" достига седмична аудитория от 1,1 милиарда души в 142 страни.
  • Продължението е поверено на шоурънъра Лара Олсен, а изпълнителни продуценти сa отново създателите му Бърк, Шварц и Бонан
  • Актьорският състав все още се пази в тайна

"Дръзки герои, девствени плажове и емблематичните червени бански костюми се завръщат, заедно с цяло ново поколение спасители на плажа, които се ориентират в сложни и объркани лични драми в това изпълнено с екшън рестартиране, което демонстрира, че има семейство, в което сте родени, и семейство, което намирате."

Това е логлайнът на рестарта на култовия сериал "Спасители на плажа", който най-сетне намери нов дом и ще се завърне на екран 25 години след последния си епизод. Fox Entertainment сключи сделка с Fremantle за сценарий плюс изпълнение за нова версия на шоуто, което се превърна в един от най-гледаните сериали в света с 11-те си сезона между 1989 и 1999 г. Поредицата за спасителите от Лос Анджелис първоначално е създадена от Майкъл Бърк, Дъглас Шварц и Грегъри Джей Бонан.

Сега продължението е поверено на шоурънъра Лара Олсен, а към нея като изпълнителни продуценти ще служат отново Бърк, Шварц и Бонан. Но не е ясно дали феновете ще могат да видят някои от старите любимци отново на плажа.

Премиерата на "Спасители на плажа" е през 1989 г. по NBC, но там сериалът продължава само един сезон. И все пак той има всичко необходимо, за да стане хит и да забавлява дълго масите, превръщайки в звезди много от членовете на актьорския състав, включително Дейвид Хаселхоф, Памела Андерсън, Ясмин Блийт, Александра Пол, Ерика Елениак, Никол Егерт, Паркър Стивънсън и други. След това като "Спасители на плажа: Хавай" върви от 1999 до 2001 г.

От забавеното бягане и идиличния плажен пейзаж до атлетичните тела и емблематичните червени бански костюми сапунената драма в най-гледаното време успява да издържи на умопомрачителен брой промени в актьорския състав и все по-невероятни сюжети. В пика на своята популярност "Спасители на плажа" достига седмична аудитория от 1,1 милиарда души в 142 страни.

Има някои спинофи, но от 2003 г. няма нищо от него, което да е излизало за тв. През 2017 г. на големия екран се прави опит да се припечели отново от носталгията с филма "Спасители на плажа" с участието на Дуейн Джонсън, Зак Ефрон и Александра Дадарио.

Това не е първото гостуване на историята във Fох, която излъчи и филма "Спасители на плажа: Хавайска сватба" през 2003 г.

В момента няма дата за излизане на новите серии, но няма да е изненада, ако рестартът стане един от големите акценти в програмата на Fox за телевизионния сезон 2024 - 2025.

През 2020 г. Ерика Елениак, която играе ролята на Шони Макклейн от първия епизод до 1992 г., каза пред Sky News, че не изключва завръщане.

"Но не мисля, че отново ще нося червен бански костюм - коментира тя. - Или лилаво, или който и да е цвят, честно казано. Ще зависи от много неща, ще зависи от историята, това ще бъде различно."

Но как така без емблематичните червени бански костюми?! Никой не би си го представил. Затова макар че актьорският състав все още се пази в тайна, можем да си представим, че ще бъде изпълнен със свежи лица.

И продължението ни дава повод да си припомним някои любопитни обстоятелства, които съпровождат оригиналната поредица.

Първоначалната идея идва от Грег Бонан, който в реалния живот като 17-годишен пази плажовете на окръг Лос Анджелис безопасни през 1970 г. Докато все още работи на непълен работен ден като спасител, той се присъединява към фирма за спортен маркетинг и започва да режисира сегменти, включващи олимпийци, които правят това, в което са най-добри... на забавен каданс.

Сестрата на Бонан се сгодява за тв писателя Дъг Шварц, който със своя братовчед и партньор Майкъл Бърк прави дузина телевизионни филми. Бонан води момчетата да гледат годишните игри на спасителите и както си спомня Шварц: "Шоуто се роди в този момент".

Но в Лос Анджелис заснемането на пилотния епизод в края на януари при почти минусова температура на водата не проработи, така че те преместиха продукцията на Хаваите. Много по-топло, но... във водата има акули, така че се налага момчета с електрошокови пистолети да пазят живота на "спасителите".

Сред актьорите, първоначално разглеждани за ролята на Мич Бюканън, е и сърцеразбивачът Лоренцо Ламас. Хаселхоф, който междувременно се е превърнал в певческа сензация в Германия и Австрия, първоначално не иска да участва в "Спасители на плажа".

Дейвид Хаселхоф е имал сериозно влияние върху много от решенията относно сериала.
Дейвид Хаселхоф е имал сериозно влияние върху много от решенията относно сериала.

Директорът на кастинга Сюзън Гликсман издава на Esquire през 2012 г., че Сандра Бълок определено е трябвало да влезе с роля в поредицата, но се е отказала в последния момент.

Дейвид Хаселхоф не е съгласен Памела Андерсен да участва в сериала.

"Не искам никой от Playboy. Това е семейно шоу", казва той пред New York Times. Всъщност срещата с нея веднага променя решението му и в ролята на Си Джей Паркър тя се доказа като типичното "маце" от Спасителите. Хаселхоф отрича да се е притеснявал, че тя  ще го измести като звезда.

Също така Леонардо ди Каприо е бил "готов да бъде избран" за ролята на сина на Мич - Хоби, в първи сезон. Но Дейвид Хаселхоф искал по-малък син, който "да не го състарява". Актьорът не е съгласен с този слух, но казва, че действително Лео, който е бил на около 15 години тогава, е бил твърде голям.

"Ако беше с две години по-млад - коментират критици - Цялата му кариера щеше да бъде съсипана."

В крайна сметка 10-годишният Джереми Джаксън получава ролята и това наврежда на кариерата му. Той напуска шоуто точно преди осемнадесетия си рожден ден.

Всеки червен бански е скроен по различен начин, независимо дали презрамките са тесни или широки, крачолите на някои са изрязани по-високо, някои деколтета са по-дълбоки от други, за да подчертаят актрисата, която го носи.

"Никога не сме се опитвали да бъдем секси умишлено. Всичко беше свързано със спортисти и функционалност", твърди Бърк.

Само че костюмите стават все по-оскъдни с годините и по времето, когато Кели Пакард се присъединява към шоуто, признава, че банският и бил толкова изрязан, че започнала да плаче.