Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Живко Коцев
Снимка; Орлин Цанев
Живко Коцев Снимка; Орлин Цанев

Според близки до разследването той може да бъде обвинен до края на седмицата

Главният секретар на МВР Живко Коцев е излязъл в болничен след скандала около неговото име, който се вихри след като стана известно, че той се е познавал с баща и син Марин и Стефан Димитрови, смятани за близки до контрабандиста Никола Николов-Паскал. В медийното пространство се появиха и снимки на тримата, а на една от тях Коцев позира с часовник за 50 хил. лева, за който се смята, че му е подарен от Стефан Димитров.     

Според близки до разследването имало нагласа Коцев да бъде обвинен до края на седмицата по делото срещу организираната престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По това обвинение в ареста са шефката на митниците Петя Банкова, бизнесменът Стефан Димитров, а баща му Марин Димитров, който също е обвиняем, е в "Пирогов", защото в събота преди мярката за неотклонение, се почувства много зле и по спешност беше извикан екип на "Бърза помощ" в Съдебната палата.

Според разследващи не било напълно сигурно, че Коцев ще бъде обвинен. Причината била, че главният секретар е в болничен и не се чувствал добре. Затова можел и да поиска да се отложи повдигането на обвинението.