Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евтим Милошев
Евтим Милошев

Евтим Милошев вероятно е най-разпознаваемото лице в него, след като бе обявен за новия служебен министър на туризма.

Той не се занимава с туризъм, но вероятно е причината Смолян да стане едно от най-посещаваните места у нас през последните години заради изключително успешния сериал "Дяволското гърло", продуциран от Милошев. Действието му се развива именно там, както и в околностите на града.

Същото е на път да се случи и с Велико Търново - не че старата българска столица не е достатъчно популярна, но "Есента на демона" - вторият сезон на "Дяволското гърло", който отново се излъчва по Нова тв в момента, я представя по съвсем нов и доста интригуващ начин.

Едва ли филмите са единствените причини Милошев да бъде избран за министър на туризма, но е факт, че той е популярен именно заради сериалите, на които е продуцент, режисьор и автор на идеите. Прави ги с компанията си "Дрийм тийм груп".

Евтим Милошев е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в столицата, а след казармата следва геодезия в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Няма и ден стаж по специалността си, защото открива телевизията. Още през 1990 г. става един от създателите на легендарната студентска програма "Ку-Ку" по БНТ. После работи за "Каналето" и "Хъшове" и естествено преминава с екипа на продуцентската компания "Седем осми" в "Шоуто на Слави", когато то стартира по Би Ти Ви.

От 2004 г. той продуцира телевизионната игра "Вот на доверие" с водещ Иван Гарелов, както и първият американски риалити формат на Би Ти Ви - "Красавицата и отличникът".

Малко повече от 15 години Милошев работи с екипа на Слави Трифонов и вероятно заради това цялата група на "Има такъв народ", присъствала на консултациите с президента за служебно правителство, се усмихна широко, когато чу името му. Тошко Йорданов бързо се разграничи от Милошев, обяснявайки, че въпреки познанството си той не тяхна кандидатура, защото все пак са се разделили доста отдавна.

През 2006 г. Милошев напуска екипа на Слави Трифонов, за да се превърне в независим продуцент, като основава компанията "Дрийм тийм прадакшънс" заедно с актьора Любомир Нейков и сценариста Иван Спасов. Към марката се присъединяват актьорите Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов, с които през 2007 г. продуцентската къща създава комедийното шоу "Комиците".

През 2012 г. Милошев прави втора продуцентска компания - "Дрийм тийм филмс", заедно с Габриел Георгиев и Иван Спасов, чиято основна дейност е в областта на филмопроизводството. И в двете е мажоритарен собственик. Междувременно е и сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП).

В края на 2016 г. е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност - "Златен век".

Личният живот на Милошев също е любопитен, но и достатъчно известен на публиката - негова жена е актрисата Христина Апостолова, която е сред най-добрите български сценаристи на тв сериали ("Столичани в повече", "Дървото на живота", "Откраднат живот" и др.), всичките продуцирани от Милошев. Двамата имат син - Петър Милошев, вече имал роля в "Откраднат живот", както и в новия сериал на продуцента - "Всичко за сина ми", който предстои да бъде излъчен по БНТ. Впрочем в него главен герой е актьорът Димитър Рачков, бившият съпруг на Христина Апостолова, от когото е и първият й син - Димитър Рачков-младши.

Добрите отношения между всички тях са още едно доказателство за характера на Милошев, който по същия начин успява да обедини около идеите си и екипа, с който работи.