Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски
Надежда Нейнски

Изборите не могат да ни спънат, във всяка държава се провеждат избори. По-важното е дали в България се извършват категорични реформи, от които имаме нужда, а не дали ще се проведат избори. Това каза дипломатът и бивш министър на външните работи Надежда Нейнски коментира по БНТ.

"Смятам, че по-различна конфигурация на властта няма да има, но отиваме на избори, защото нямаше ясно структурирано правило затова как да се сформира кабинет. Едно коалиционно споразумение с четиригодишен срок щеше да е доста по-стабилно", каза още Нейнски.

 Това е голямо събитие, независимо че е компромисно. Голяма крачка напред. Надявам се още тази година и сухопътният Шенген да влезе в сила. Трябва да се стремим да демонстрираме последователност и решителност. Все още България не е завоювала репутация на равностоен партньор. Така дипломатът и бивш министър на външните работи Надежда Нейнски коментира влизането ни в Шенген.

Една от причините да отидем на избори е, че няма ясно споразумение. Още в самото начало беше ясно, че това мнозинство е сформирано заради необходимостта на геополитическа стабилност, коментира тя предстоящите избори.

"В много отношения бяха дадени заявки за промяна - Шенген, Украйна, реформите в българската армия, бяха от голямо значение за страната ни. Но има много още какво да се направи", смята тя.

"Нивата на инфлацията са условието за влизането ни в еврозоната", допълни Нейнски.

"Всички, които участват в едно или друго правителство, са политически лица, зависими от политики, целта обаче на едно служебно правителство е да организира честни избори", добави тя.

"След тези парламентарни избори, независимо от резултата, голяма ще е отговорността на първата политическа сила, но трябва да се запази евроатлантическото. Трябва да има ясно разписано споразумение и не трябва да има борба за власт и его при управляващите", категорична е тя.

Твърде рано е да се говори за разместване на пластове в турската политика. Няма две мнения, че победата на опозицията в Турция е историческа. На тези избори вотът бе препотвърден с над 80% активност. Желанието за промяна в Турското общество е огромна. Така дипломатът и бивш министър на външните работи Надежда Нейнски коментира  резултатите от местните избори в Турция.