Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Президентът избра г-н Главчев за служебен премиер с пълната мощ на ГЕРБ". Президентът и ГЕРБ са постигнали разбирателство", това каза в предаването „Събуди се" по Нова тв Даниел Лорер от ПП-ДБ.

„Ще наблюдаваме изключително внимателно избора на министър на вътрешните работи и на електронното управление", заяви той. По думите му тези два поста са ключови за провеждането на честни избори.

Лорер отчете, че са направили редица компромиси, за да може да се управлява страната. Той определи като компромис и подкрепата на ПП за избор на Главчев за председател на Сметната палата.

Според него промените в Конституцията са били едно от постиженията на предишното управление, за да тръгне съдебната форма, но и да бъде ограничен „президентският произвол".

Когато България беше под дълго управление на служебни правителства, ние седяхме на едно място. Видяхме прогреса, който нашата държава имаше, когато беше с редовно правителство. По думите му са имали предложение редовното правителство да продължи да управлява до провеждането на избори, но то не е било подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

Лорер призова за провеждането на избори 2 в 1, което според него е напълно постижимо към момента.