Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Сачева
Деница Сачева

В упражняване на насилие обвини доскорошните си партньори в управлението от ПП-ДБ зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

"ПП-ДБ са вокални за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие са номер едно в българския парламент", заяви тя пред Би Ти Ви.

Като примери за служебно насилие тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ задължително са лоши, а тези на ПП-ДБ задължително са добри.

Тя индиректно обвини ПП-ДБ за конституционния хаос, който се създава от новите текстове за назначаване на служебно правителство. Ден по-рано Христо Иванов от ДБ твърдеше, че текстовете за списъка на потенциални служебни премиери са били предложени от ГЕРБ и ДПС. "Има стенограми и протоколи, върнете се и прочетете", коментира Сачева неговите думи.

"Нямаше да говорим за проблемите в конституцията, ако обръщахме малко повече внимание на разумните решения. А не всичко, предложено от ГЕРБ да е лошо, а всичко от ПП-ДБ да е добро. Уморих се да ме обвиняват", заяви още зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя обвини ПП-ДБ в постоянно изменение на законите заради конкретни хора. И даде пример с промените в конституцията, които ограничиха правомощията на президента заради отношенията на ПП-ДБ с Румен Радев.

"Не е нормално три години да говорим колко е важно да приемем конституция и в момента, в който е приета да говорим какви проблеми създава. Взели сме политическо решение да ги подкрепим, но нямах вътрешното убеждение, че всичко което се предлага е работещо", коментира още Сачева.

Преговорите за министри са били брутален пазарлък, заяви още Сачева, която бе в преговорната група от страна на ГЕРБ. Кирил Петков постоянно говори за сделка, това не е пазарна демокрация, каза още тя.

Не е ясно кой е лидерът в ПП - Асен Василев или Кирил Петков, добави Сачева.

Много е важно как сме били облечени и колко пъти сме излизали. А предложихме седем страници, които Кирил Петков нарича щуротии. Но ние предложихме принципи, не пазарене, каза Сачева. Тя описа действията на ПП-ДБ като пазарене да се дели БЕХ, да се разделя ДНСК от регионалното министерство.

Искате ли специалните служби да бъдат обърнати с хастара навън за един месец и да бъдат назначени нови хора, попита Сачева по адрес на желанията на ПП-ДБ за скоростни промени в специалните служби.

Сачева обясни, че за ГЕРБ е все едно дали изборите ще са две в едно, както настояват от ПП-ДБ или ще са отделни парламентарните и европейските.