Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Везенков

СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ/ LAP.BG
Александър Везенков СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ/ LAP.BG

"В момента ме оценяват от един удар, който може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която трябва да бъда оценяван по този начин".

Това каза в интервю Eurohoops най-добрият ни баскетболист Александър Везенков. Българската звезда говори за първите няколко месеца от престоя си в НБА. От лятото спортист номер 1 у нас носи екипа на "Сакраменто". Везенков започна отлично кампанията, но след това треньорът на "Кингс" Майк Браун спря да разчита толкова много на българина. Везенков тъкмо отново бе върнал доверието на наставника си в началото на годината, но се контузи през февруари. И вече пропусна 21 поредни срещи за тима от Калифорния.

"Със сигурност първата година е много сложна, особено за опитен играч, който е учил различен баскетбол. Ако си на 17 или 18 и дойдеш в лигата, се адаптираш към нейните стандарти. Все пак смятам, че имах някои солидни изяви. Когато получавах достатъчно игрово време, успявах да помогна на отбора. А истинските възможности не са три или пет минути, или пък при вече решен мач", започна Везенков.

Българинът споделя, че не е разбирал защо не играе редовно, въпреки че според всички в отбора, а и специалисти в Америка, се е справял отлично.

"Имаше моменти, в които не разбирах какво става, но оставам позитивен, работя здраво, защото има много мачове, а времето е лимитирано. В НБА съм и се чувствам благословен. Това е нещо, което всеки играч иска да опита и да види. Със сигурност ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в този живот. Това не е първата ми трудност, няма и да е последната", каза още родната звезда.

"Тук (б.а. визира НБА) е трудно. Започваш от нулата. Не ги интересува дали се казваш Везенков или Мичич, или който и да е идващ от Европа. Ти няма да станеш следващият Янис, Йокич или Дончич, защото те са в различна категория. Може да се почувстваш пренебрегнат или че заслужаваш повече възможности.", завърши Везенков.