Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваня Григорова. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Ваня Григорова. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Увеличение на заплатите на общинските съветници не е ставало от 10 г. насам. Това е справедливо разпределение на средствата. Досега част от тях са минавали чрез плащане за участие в бордове на общински фирми, сега такива плащания няма да има. В момента аз като общински съветник получава 1300 лв., а чисто - 1080 лв.

Така Ваня Григорова коментира в "Събуди се" по Нова телевизия предстоящото увеличение на заплатите в СОС. Има предложение съветниците да взимат 5800 лв., а кметът - 9100 лв.

Според Григорова не е нормално столичният кмет, който е 4-ият човек в държавата, да взима заплата 3 хил. лв., а на по-малки градове - по 5-6 хил. лв.

"Никой не отива в общинския съвет заради заплата, но когато не се заплаща нормално, ще взимаш пари от друго място", обясни тя. И даде пример със заплатите на медицинските сестри в общинските болници, които били 1350 лв. Оправданието било, че няма достатъчно средства.

"В града се чувствам до голяма степен сигурна, но само в центъра, в крайните квартали - не. Има проблем със сигурността, но тя не е провокирана от мигрантите, просто се увеличава в последната година. Решението е към мигрантите да се отнасяме като към нормални граждани. В държава, която не функционира достатъчно добре, не може чужденците да се чувстват добра, след като българинът не се чувства добре."

Според Ваня Григорова все още има опасност да бъдат касирани кметските изборите в София.

"Дали ще участвам на следващи избори зависи от много обстоятелства, но обединението вляво трябва да се случи и резултатите в София го доказаха", коментира тя.

За слуховете по повод евентуален тандем Радев - Григорова тя коментира, че от 3 г. не се е виждала с президента и не е водила разговори.