Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На ход са българските граждани. На предсрочен вот избирателите трябва да покажат на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че повече не трябва да се допират до управлението на държавата. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски пред NOVA.

„От 6 март беше ясно, че разговорите в коалицията не вървят или, ако вървят, са нечистоплътни. БСП през годините остана единствената последователна партия, която не се продаде", допълни той.

Свиленски коментира и решението на левицата да внесе Закон за отлагане на либерализацията на пазара на ток за бита. Вместо от 1 юли тази година, социалистите искат тя да влезе в сила от 1 юли 2025 г.

„Става въпрос за това, че от 1 юли 2024 г. трябваше битовите потребители да излязат на свободния пазар, което щеше да доведе до увеличаване на цените за електроенергия. Управляващите го обясняват с Плана за възстановяване и устойчивост. Там няма срок кога да бъде въведено. Тоест, нямаме някаква забрана от ЕС. Затова предлагаме това нещо да се отсрочи за една година, тъй като битовите потребители нямат възможност да понесат и този удар върху семейните бюджети", твърди Свиленски.

„Отговорни за това, до което сме доведени, са ГЕРБ и „Продължаваме Промяната". Чух критики от партията на Борисов срещу Асен Василев. Днес им казах, че той е станал министър с техните гласове", заключи депутатът.