Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жана Бергендорф се е сгушила в линейка при един от първите си арести заради прекаляване с наркотици през 2015 г.
СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Жана Бергендорф се е сгушила в линейка при един от първите си арести заради прекаляване с наркотици през 2015 г. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Това е по-бързият път към успеха вместо труда и таланта, а думите на извинение и обещанията да се поправят остават валидни често пъти ден-два

Българската сцена е малка и тясна. И вероятно заради това да се превърнеш в звезда, е доста трудно. Даже и инфлуенсър, което можем да приемем за нещо като мъъъъничка блещукаща за малко звездичка, пак трудно се става.

Има обаче едни хора, които са известни главно заради това, че са известни. А всъщност поддържат звездния си статут с изцепки. И рецептата включва шишенце алкохол, щипка наркотици, добре омешани с шофиране. За истинско изпъкване сред тълпата може да отидеш да се сбиеш с приятел, ама така, че да дойде и полиция. Въобще арестуват ли те, вдигаш трафика на сайтовете, а те ти го връщат като хиляди любопитни те проверяват в инстаграм, фейсбук и каквато още социална мрежа намериш, и ти вдигат рийча (това последното на звездно-инфлуенсърски означава да те виждат повече хора, да печелиш лайкове, а защо не и пари).

А ти пък от своя страна можеш да си измислиш допълнително развитие на ситуацията и да превърнеш като с пръчката на фея орисница наркотиците в прахчета за температура или да се обявиш за жертва на полицейско насилие. Важното е, че ставаш известен. Ако не вярвате в тази рецепта, можете просто да си припомните изцепките на българските т. нар. звезди само от последните няколко месеца.

А след това, ако имате тази липса на време, опитайте, но без да питате Гугъл, да си спомните техните таланти и постижения. Ще ви трябва много време.

Последната демонстрация на тази рецепта даде

Жана Бергендорф

Жана Бергендорф
Жана Бергендорф

Който не помни добре, тя е певица. И то талантлива, ако трябва да сме честни. Беше дори представител на България на конкурса Евровизия с групата Equinox през 2018 г. Има и известни песни, последната такава е “Самурай”.

Преди да стане известна с пеенето си обаче, Жана Бергендорф се прочу през 2016 г. след сблъсък с полицията - хванаха я зад волана след употреба на наркотици. Тогава отнеха книжката ѝ за 6 месеца и я глобиха с 2000 лева.

Очевидно обаче не е имало поука. На 6 март тази година Жана Бергендорф бе арестувана в София около 3 часа сутринта. Причината бе, че с неин приятел отишли на гости, казали си наздраве и започнали да буйстват в чуждия дом. Домакинът пък очевидно не е отговарял на стандартите на Жана за гостоприемство и е подал сигнал в полицията. И певицата се озова в ареста.

От Софийската районна прокуратура обвиниха Бергендорф в хулиганство. По време на ареста певицата се съпротивлявала, ритала полицаите, обиждала и заплашвала. “Аз съм Ейми Уайнхаус, тя е в мен и ще свърша като нея”, крещяла Жана, докато я закопчават.

Проблемът, а и подходът на Бергендорф да минава през живота с употреба на субстанции очевидно е системен. Поне според разказите на нейни близки след последното задържане. Жана периодично влиза в специализирани заведения в опит да излекува зависимостите си, но излезе ли оттам, промяна няма. “Едва ли ще се откаже, невъзможно ѝ е”, обясняват те пред в. “България днес”.

Самата тя не крие историята си с наркотиците, които по нейни думи са ѝ станали повече от приятели. В тях намирала отдушник, обяснява през 2022 г. Бергендорф. Тогава певицата споделя, че е осъзнала как наркотиците всъщност не заместват нищо и само унищожават.

“Няма да позволя повече да ми се случат такива гадни емоционални събития. Разбрах, че нямаш право да убиваш себе си заради грешките на други хора”, зарича се Жана. Но 2 години по-късно очевидно борбата ѝ с дрогата продължава.

След като бе пусната от ареста, Бергендорф реши да отрече всичко. “Не съм чупила никакъв апартамент, не съм чупила и една чаша”, обясни тя пред Bulgaria ON AIR. Твърди, че е попаднала в битов скандал и просто е повишила тон. Относно отношението си към служителите на реда изпълнителката заяви, че полицаите също са се държали грубо с нея. И я били ритали.

Засега Жана Бергендорф е отново известна, на свобода срещу гаранция от 1000 лв., но и заплашена да изкара 5 години зад решетките заради хулиганството и нанесените щети.

Месец преди Жана да заеме място в новините, белезниците щракнаха за друга певица, наречена

Диона

В края на януари полицията я залови да шофира с положителна проба за кокаин. Това се случва около 4 ч сутринта на ул. “Даскал Стоян Попандреев” в София. От прокуратурата пуснаха изпълнителката срещу гаранция от 5000 лева. По случая бе образувано досъдебно производство за престъпление, което предвижда от 1 до 3 г. затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

Диона опитва да превърне гафа си с “нурофена” в позитив с помощта на колегата си Коцето.
Диона опитва да превърне гафа си с “нурофена” в позитив с помощта на колегата си Коцето.

В социалните мрежи певицата беше много гръмка. “Не бързайте да заклеймявате, съдите и обвинявате. Не знаете много неща за личния ми живот, здравословното ми състояние, за мен като цяло. Понесла съм отговорност за обвинението, което ми беше отправено. Доколко е основателно, ще се разбере от кръвните ми проби”, заяви тя ден след ареста. Не щеш ли този път лабораториите бяха много бързи и почти моментално излязоха резултатите от кръвните тестове. А към кокаина се оказа, че е имало и марихуана.

Диона обаче опита да се оправдае и обясни, че е взела нурофен, който явно е повлиял на кръвната ѝ проба. Тя реши да осмее случилото се с кавър на песента на Doja Cat Paint The Town Red. В него изпълнителката промени оригиналния текст с думите: “Виж как плюят по мен, искат да ме сринат за ден. Свикнала съм, няма проблем. Хейта го лекувам с нурофен. Певицата дори качи снимка, на която е широко усмихната и с въпросното лекарство в ръка. На нея присъства и колегата ѝ Константин. Който пък реши, че може да намаже покрай случая и той и се изгаври преди това с клипче с лекарството.

Именно Диона простодушно разясни и резултата от изцепките. “По мои наблюдения вдига рейтинга с около 38%. Старая се да го поддържам. Благодаря”, лаконична бе тя.

Няколко дни по-късно обаче Диона очевидно реши, че е време да поизлъска имиджа си. И даде пиарско интервю пред душеприказчика на Нова тв МонДьо.

“Никога не съм си позволявала да употребявам наркотик или алкохол и да се кача да шофирам”, категорична е Диона в това интервю, в което не ѝ бе зададен нито един неудобен въпрос.

Все пак призна, че е вземала наркотици, но това не било редовно. “Огромна грешка е, че съм посягала, но преди всичко съм човек”, каза тя. Изтъкна и причина за прегрешението си - преживяла спонтанен аборт: “Бях в дупка, в депресия, имах нужда да изляза от нея. Със сигурност вече знам, че наркотиците не са нещо, с което може да запълниш празнина”.

Извини се за писанията си в социалните мрежи след ареста, но и тях оправда със защитна реакция. “Конкретно за това мое поведение искам да се извиня, защото си давам сметка, че подобна шега не е пример за подражание”, уж разкаяно сподели певицата.

Диона силно вярвала, че хората ще ѝ простят, защото си е дала сметка за случилото се. “Искам да кажа, че съм много отговорен човек, понякога греша, но човек се осъзнава и смирява”, бяха думите ѝ.

Истински крещящ пример как може да станеш известен само и единствено с арогантността си, обаче е друга дама. Която за разлика от Жана Бергендорф и Диона не може да пее. А допреди месец бе известна единствено с внушителните си като размер изкуствени гърди.

Катрин Йорданова,

КАТРИН ЙОРДАНОВА
КАТРИН ЙОРДАНОВА

която през 2022 г. е спечелила титлата “Мис Силикон”, през януари качи видео в инстаграм, на което кара с над 250 км/ч по магистрала “Тракия” при ограничение 140 км/ч. Бързата популярност се случи, но придружена с предупредителен протокол в МВР. Обеща повече да не прави така.

Не издържа обаче - само месец по-късно отново се похвали в социалните мрежи с клип, в който шофира с превишена скорост. Вероятно за да не изпада в клишета, надгради концепцията си - този път натиска педала в градски условия. И за да е още по-оригинално, не държи волана с ръце, а гали кученцето си, сгушено в скута ѝ. Явно и това не не ѝ се е видяло достатъчно, защото дни по-късно Катрин бе заловена в столичния кв. “Младост” да кара дрогирана с кокаин. Полицията иззе колата и образува бързо производство.

България още помни шока на Мис Силикон след една нощ в килията. “В ареста не е като 5-звезден хотел”, ожали се тя.

Първата изцепка - с 250 км в час по "Тракия"
Първата изцепка - с 250 км в час по "Тракия"
А след това ръцете галят кученцето вместо да държат волана.
А след това ръцете галят кученцето вместо да държат волана.

Пуснаха я срещу гаранция от 5000 лева. Книжката ѝ ще бъде отнета за поне 1 г., а ако бъде осъдена, може да получи от 1 до 3 г. затвор и глоба от 1500 лв. “Досега не съм приемала кокаин. Знам, че тези тестове са фалшиви, но не искам да се обяснявам. Нарочена съм”, вярва Йорданова. Най-вероятно кокаинът няма да я вкара зад решетките, заради чистото ѝ досие. Но нищо не се знае за клиповете с превишена скорост.

Асоциацията на пострадалите от катастрофи внесо сигнал в прокуратурата срещу Катрин за пътно хулиганство, отличаващо се с особена дързост. Там наказанието е до 5 г. затвор. За да се докаже, че на видеото е Йорданова, от прокуратурата ще назначат проверка. В нея съдебен лекар ще опише подробно татуировките на силиконката и ще ги сравни с тези от кадрите.

Никак не лишен от талант, но въпреки това системно трупащ популярност с изцепки е и актьорът

Явор Бахаров

Явор Бахаров на излизане от ареста в Банско
КАДЪР: БТВ
Явор Бахаров на излизане от ареста в Банско КАДЪР: БТВ

В биографията му стоят десетина филма, носител е на театралната награда “Икар” през 2018 г. за ролята си в “Редки тъпанари”. Но пък всъщност е по-известен като малкия брат на Захари Бахаров, който има системни проблеми с алкохола и наркотиците.

През 2016 г. Явор Бахаров е хванат да кара пиян край Созопол и е осъден условно. През 2019 г. е наказан с пробация заради хулиганство. Година по-късно го спират в Банско, защото полицаите забелязват колата му да се движи странно. Правят му тест, който показва, че актьорът кара с 1,43 промила алкохол в кръвта и е употребил марихуана и кокаин.

На първа инстанция съдът в Банско го осъди на затвор, но окръжният съд в Благоевград отмени присъдата и го наказа условно. Защото се оказа, че Явор Бахаров бил реабилитиран за предишните си проблеми и е с чисто съдебно досие. И не може да бъде наказан с ефективна присъда като рецидивист. Как точно е бил реабилитиран актьорът, така и не стана ясно.

През 2022 г. Бахаров бе заловен в София, след като на централната улица “Раковски” извади цигара с марихуана и си я запали пред полицаи. И в този случай се отърва, въпреки че бе с условна присъда. Защото имал в себе си само една цигара и случаят бил маловажен.

“След последните преживявания съм поел по друга посока в живота си. Бачкам и всичко е наред. Това според мен е незначителен случай. Става въпрос за 0,25 г в джоба от съответното вещество”, зарече се актьорът след прекараната нощ в столичното 4-о районно. В интерес на истината не издържа много. През март миналата година, три месеца след обещанието, Явор Бахаров бе спрян от полицаи на пътя София-Варна. И му бе взета книжката, след като отказа тест за наркотици. Оттогава напомня за себе си само с ролите в киното и театъра.

Малко извън шаблона в тази група попадна и певицата

Белослава,

при и талантът, и професионалните успехи са големи. Нямаше и изцепки... до рождения ѝ ден през юли 2023 г. Тогава бе хваната да кара пияна. Полицаи видели как си купува вино, след това се качва в колата си, а автомобилът потегля, криволичейки. Спрели певицата на бул. “Александър Пушкин” и дрегерът отчел 1,25 промила. Белослава приема резултата от дрегера и прекарва 12 часа в районното. След сключено споразумение с прокуратурата певицата е наказана с 4 месеца условна присъда, 6 месеца без книжка и 150 лв. глоба. А присъдата ѝ не бе оповестена по обичайния шумен начин, разбра се месеци по-късно.

Белослава на концерт
Белослава на концерт

“Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам”, написа Белослава като извинение в социалните мрежи, след като бе пусната от ареста.

Нейното извинение и разкаяние обаче засега изглежда искрено.

За разлика от много други, които са известни само с алкохол, наркотици и арогантност - рецептата за бърза българска звезда.