Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

Ротация или избори 2 в 1? Темата коментираха в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви политолозите Димитър Аврамов и Любомир Стефанов.

Ротация ще има, защото тези партии не са дошли така на власт, за да я дадат, каза от своя страна Димитър Аврамов.

Да, коалицията изглежда на орел, рак и щука и очевидно не е имало план за цял мандат, иначе нямаше да има театрално изглеждащи скандали. Всичко това е излишно, каза още той. Според него обаче това не е фалш, а истинското положение на българската политическа система. Ще има режисиран компромис и управлението ще продължи, допълни той. Единственото нещо, което трябва да правят партиите, е да наложат адекватен дневен ред в обществото., каза още Аврамов.

Любомир Стефанов
Любомир Стефанов

Компромисът е направен - конституцията не сме я направили ние. Компромисът действа, въпросът е да се вкара през задната вратичка, каза от своя страна Любомир Стефанов. Според него работата, която има да се свърши, и хоризонтът са ясни.

По думите на Стефанов с искането си за мнозинство в регулаторите, ГЕРБ искат ПП-ДБ да преглътнат ДПС. В момента сме в нищото и момента сме в опознавателно ниво, защото не се научиха да си говорят, добави Стефанов.