Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Бъчварова Кадър: Би Ти Ви
Румяна Бъчварова Кадър: Би Ти Ви

Само преди месец ротацията между Николай Денков и Мария Габриел изглеждаше безпроблемна. Най-важното е искат ли партньорите да има правителство и каква цена са готови да платят. Трябва да има повече време за обсъждане на коалиционното споразумение.  Това каза бившият вицепремиер Румяна Бъчварова пред bTV.

Според нея е голям недостатък липсата на механизъм как се взимат решения в правителството и кой носи отговорността. Ние сме във фазата, в който политиците трябва да дадат някакво обяснение на своите избиратели, каза още тя. И припомни, че през 2014 г. е имало коалиционно споразумение с РБ,  а останалите партии са имали различни споразумения. Според нея не е важно как ще се нарече документа, а е важно около какво ще се обединят ПП-ДБ и ГЕРБ.

Мария Габриел е един много добър външен министър, тя съживи дипломацията, каза Бъчварова. Обясни, че е било грешка срещата и с външните посланици, за да ги запознае с меморандума на ПП-ДБ. 

ДПС трябва да кажат ясно как и за какво подкрепят правителството, каза още тя.

Математически може да е възможно правителство без ПП-ДБ, но политически никоя партия няма да поеме такъв риск, каза още тя. И обясни, че случаят с Нотариусът показва, че е имал политически чадър.