Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Манол Пейков СНИМКА: Архив
Манол Пейков СНИМКА: Архив
  • Сменете, хора, опорките! Има неща, за които да ме атакувате - кривоглед, дебел, рошав е вярно, но не и пиян. Не пия, заяви депутатът от ПП-ДБ пред ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА от "24 часа"
  • Явно влизам под кожата на "Възраждане" и много ги дразня, щом някой им дава наставления как да действат. Което означава, че ще продължа

- Г-н Пейков, какво се случи в пленарната зала?

- Част от колегите от "Възраждане", които се възпаляват бързо, дойдоха и ме обкръжиха. И квесторите се приближиха.

- Защо ви обкръжиха "Възраждане"? Вие често ги предизвиквате...

- Предизвиквам ги, връщам им това, което те правят на другите. Ако някой от нас излезе на трибуната, понеже като цяло хората от нашето политическо пространство са по-възпитани, като излезем отпред да говорим, те крещят непрекъснато и ни прекъсват. И аз използвам тази възможност, за да контрирам. Когато им изтече времето, просто не им давам мира - казвам, че времето е изтекло, защото това ми е в правата. Правя го съвсем преднамерено и целенасочено. 

- Упреквате тях, че викат от място, а правите същото...

- Да, защото с хора като тях това е единствения начин да се справиш. Защото знам, че това действа, и че следващия път, като се наложи те да ми крещят, ще се замислят. Всяко действие предизвиква противодействие по законите на термодинамиката, знаем ги.

И те дойдоха и ме наобиколиха, квесторите се нахвърлиха. Аз им казах: Спокойно, хора, хайде да излезем навън и да пием кафе. На Злати Златев и на Чорбов. Те казаха: Да, добре, ще се разберем вънка. И заедно с квесторите излязохме. Но не са ме извеждали квесторите, то беше по моя инициатива, несериозно е това.

- И как продължи разговорът ви навън? Пихте ли кафе?

- Оказа се, че това всъщност е подмолен план от тяхна страна, защото в момента, в който излязохме, аз зърнах на екран, че трети техен човек - Славчо, излезе на трибуната, за да обяви, че съм бил пиян. Но го направи в мое отсъствие, оказа се, че нарочно са ме извели, за да не мога аз да го репликирам. Аз веднага влязох в залата и го репликирах.

Аз имам супер много недостатъци и пороци, съзнавам си ги, вече съм на сериозна възраст. Това не е един от тях. Просто не пия. Не пия! Никой през живота ми не ме е виждал пиян, защото никога не съм пил. Сменете, хора, опорките! Има неща, за които да ме атакувате - кривоглед, дебел, рошав, всичко е валидно и вярно, само това с пияния не е вярно, защото няма как да бъде.

- Но ми е правило впечатление, че е имало и други случаи, в които са ви обвинявали в подобно нещо. Не е за първи път, дори дрегери са искали за вас в пленарната зала.

- Тъй като аз ги нападам, те търсят нещо, ровят, за да ме нападнат. И понеже нямам видими пороци, те започват да си ги измислят. Първо викаха, че съм некъпан, защото съм рошав. Като си рошав, значи си некъпан. Но това, че те ползват руския парфюм "Тройной", а аз ползвам елитне френски парфюми, го пропускат. Както и да е. Въпросът е, че това не са моите недостатъци, други са. И това са техни опорки, и е хубаво, да не ги възпроизвеждане и да бъдем максимално обективни.

- А кафето ви с "Възраждане" днес се провали, така ли?

- Кафето се провали, защото те изгубиха интерес в момента, в който разбраха, че не са ме надхитрили. Те всъщност не са искали да разговарят с мен, както твърдяха. А просто играеха игрички, което показва, че някой ги е нагласил да играят тези игрички. Което показва, че им влизам под кожата и много ги дразня, щом някой им дава наставления как да действат и какво да правят. Което означава, че ще продължа да правя същото.