Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родителите на изчезналата Ивана Георгиева от Дупница. СНИМКА: Авторът
Родителите на изчезналата Ивана Георгиева от Дупница. СНИМКА: Авторът

"Дъщеря ни не ходи никъде без телефон. За да го остави в раницата и да си тръгне от училище преди последния час, сигурно е била много бясна. Купила си е парацетамол, защото беше настинала и са й направили забележка да не пие хапчета, вероятно някой учител." Това разказва Мария Георгиева, майка на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница. Момичето си е тръгнало преди да приключи последният час, като оставило раницата си и в нея мобилния телефон и казало, че майка й ще дойде по-късно да й прибере багажа, твърдят родителите.

"Благодарни сме на хората, които не спират да я търсят, молим се на Господ да я намерят жива и здрава. Предполагаме, че е много изплашена", допълват родителите. Казват, че момичето е имало проблеми със съучениците си. Било е с дълга коса, но се наложило да се подстриже, но засега отказват да обяснят каква е била причината. Обичала да се разхожда из града, но нямала приятели. Към 12 ч. в четвъртък класната се обадила на майката, за да й каже, че Ивана си е тръгнала. По това време пък, ученичката е поискала телефон от непозната жена пред Военна болница, и е позвънила на майка си. "Тогава говорех, но след това върнах обаждане на този номер, но никой не ми вдигна", допълва майката.

В Дупница се коментира, че изчезналата Ивана е била подлагана на тормоз от съучениците си. С нея е работил и психолог и психиатър. Кметът на Дупница Първан Дангов обеща да предизвика проверка за това каква е била средата в учебното заведение. В същото време пък родители на ученици от класа й казват, че самите деца са подавали сигнали за особеното поведение на Ивана и са настоявали тя да се лекува.