Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски КАДЪР: bTV
Надежда Нейнски КАДЪР: bTV

"В демократичния свят между участниците се сключва споразумение - обясни Надежда Нейнски в предаването "120 минути" на БТВ. - България трябва да има единна вътрешна и единна външна политика."

Според нея във въпросното споразумение трябва да се разпишат отговорностите - точка по точка, което ще намали вероятността за спорове и конфликти.

"Най-много ме е страх да не се компрометира идеята за евроатлантическо мнозинство", посочи тя. 

 На въпрос защо Русия получава по-бързо оръжия от Северна Корея и Иран отколкото Украйна от Запада, тя обясни, че авторитарните общества са се готвели за такъв сценарий, докато Европа е била в шок. И че в момента не става дума за пари, а как да се организират производства в самата Украйна. 

Запитана за думите на Доналд Тръмп, че страните, които не плащат, ще ги даде на Путин да прави с тях каквото иска, тя обясни, че провокациите му не са от вчера.

"Тази война събуди Европа, че трябва да се изпълни договора (за Алианса - бел. ред.) и 2% от БВП да се отделят от страните членки, а Русия не нападна Украйна заради НАТО, а защото смяташе, че тя й принадлежи, че тя не може да е независима, това е част от великоимперските амбиции, които не се простират само до Украйна", каза още тя.