Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Снимка; Велислав Николов
Делян Пеевски Снимка; Велислав Николов

Христо Иванов е просто частичка от тяхното обединение. Говоря с другите и нямам проблем с тях, коментира депутатът

"Христо Иванов трябва да разбере - няма да овладее прокуратурата, няма да овладее КОНПИ, няма да овладее регулаторите. България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС" - това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски за съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

"Ако мислят, че олигарсите ще овладеят България, много бъркат. През натиски, през NGO-та, сигнали в чужбина... Знаете, че мен ме омаскариха по този начин Христо Иванов и неговият шеф. Това няма да се случи. Истината винаги излиза, нещата се променят и в света, и навсякъде. Всичко ще стане ясно и лицата, които са омаскарявали хора, които са им ставали жертва, ще понесат отговорност", каза Пеевски.

Шефът на групата на ДПС Делян Пеевски излезе пред медиите в парламента с нова порция критики към Христо Иванов. От вчера двамата си разменят остри реплики през медиите, като първо Делян Пеевски го обвини, че е "седял в скута му" в кабинета му в парламента и е пил "мазно турско кафе", докато са текли дебатите за конституционните реформи. На това Иванов отговори, че политиката е древна професия, но "професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам".

"Христо, като го гледам, според мен е от най-древната професия - просто една сладка куртизантка, която лъже, после си признава, сяда по скутове, после излиза обиден, сърдит", отговори му днес Пеевски.

По-рано днес депутатът от ПП-ДБ коментира, че има огромен стратегически интерес българските демократи и българските турци да гледат в една посока, и предположи, че именно заради това ДПС е разбрало, че Пеевски не може да бъде единственият представител на партията. Идеята за това представи почетният председател на движението Ахмед Доган - партията вече да има двама съпредседатели, а именно Пеевски и Джевдет Чакъров.

"Христо Иванов винаги е пречил ДПС да бъде с тази демократична общност. Исторически знаете. Както беше ОДС и т.н, ние сме подкрепяли. Демокрацията като цяло е дошла благодарение на ДПС. Не може един човек да иска да изолира една партия и едни хора. За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. Хората от ДПС са български граждани и са равни с всички хора. Те имат своето представителство в наше лице, затова са ни изпратили тук да защитаваме техните интереси. И така ще бъде. Да не принизява нещата, че проблемите му са с Пеевски. Пеевски го нямаше няколко парламента. Защо тези хора не кореспондираха с ДПС, а натикваха постоянно с лъжи и мазане ДПС в ъгъла", каза Пеевски.

На въпрос дали Иванов се е заиграл с етническата карта Пеевски отговори: "Христо Иванов е готов с всякакви карти да се заиграе, защото трябва да осъществи мисията на своя олигарх, който иска да владее България".

"Просто болката им е, че сега ДПС има ясен глас и изразява това, което искат нашите хора. И затова съм тук - да бъде чуван високо гласът на хората от ДПС. Виждам, че много ги боли за това, но да го осъзнаят. Няма как да се случи Христо Иванов и NGO-тата, които представлява, зад които стои българската олигархия. Защото Христо Иванов е просто един малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси. Виждал съм в телефона му кой му е номера на бързо набиране - най-големия олигарх. Нека той да дойде и да каже кой е неговия чичко шеф, който го командва и го привиква на една близка улица тук, командва си го и го прави каквото иска. Христо няма собствена воля. Виждам, че от това го боли. Иска услуга на този олигарх и олигархията като цяло. Той обича да ходи по офиси, да се вози по колите им, да си говори за музеи в тези коли. Това е смешно - как си е говорил за някакъв музей. Разбира се, когато седне с един олигарх в колата, си говори за някакви други неща. Така ми се струва. Като го гледам как гузен обясняваше после за какво става въпрос", каза още депутатът от ДПС.

Попитан дали острата размяна на реплики между двамата лидери не приближава страната към предсрочни избори, той обясни: "Едното и другото няма общо. Христо Иванов е просто частичка от тяхното обединение. Аз си разговарям с другите и нямам никакъв проблем. Бъдещето на управлението не зависи от Христо Иванов. Той просто се надценява, подвежда ги, защото по-отдавна е в играта, която смята, че много добре владее, или пък така смятат неговите шефове. Просто трябва да разберат - времето на олигархията свърши. Вече този парламент с тази конституция ще работят за хората. Всички партии е редно да работим за хората. Олигарсите - вън, олигарсите - вътре, а не по офисите и автомобилите".

Автор: Весела Бачева