Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимира Трифонова крие лицето си в съда.
Красимира Трифонова крие лицето си в съда.
  • Сочената за убиец на зет си има здравословни проблеми
  • Не е ясно от какво точно е болна Красимира Трифонова, правят й изследвания зад решетките

Тъщата на удушения Пейо - Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице в убийството му, е приета в болница. Това съобщи "България Днес" след справка в Софийската градска прокуратура.

Зловещото убийство бързо и удобно бе забравено след разстрела на Нотариуса.

Сега става ясно, че наблюдаващият делото за убийството на Пейо Пеев прокурор е дал разрешение Красимира Трифонова да бъде хоспитализирана в болницата към затвора в София.

Красимира Трифонова я грози доживотен затвор
Красимира Трифонова я грози доживотен затвор

"Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето." Този отговор получи "България Днес" от Софийската градска прокуратура.

Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС), в която се лекуват затворници от цялата страна, се намира на територията на Софийския централен затвор и е разделена на мъжка и женска част.

Габриела е в ареста от няколко седмици
Габриела е в ареста от няколко седмици

Защо точно Красимира се намира там, не е ясно, но очевидно здравословното й състояние не е добро, за да бъде разрешена хоспитализация от наблюдаващия прокурор. Основната, макар и непотвърдена версия е, че жената е вдигнала много висока кръвно.

Тъщата на Пейо – Габриела, и съпругата му Красимира са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че Красимира Трифонова задушава Пейо, а Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Пейо Пеев
Пейо Пеев

Габриела бе оставена под домашен арест, за да може да гледа децата си. Когато стана ясно, че малчуганите са при родителите на Пейо, съдът реши да вкара в ареста и Габриела. Майка й Красимира е там от самото начало на случая, а след като бъде диагностицирана и й бъде назначено лечение, ще бъде върната в килията. Това е единият вариант, защото, ако се окаже, че Красимира има сериозни здравословни проблеми, това се явява основание да обжалва мярката си за неотклонение и да поиска по-лека такава. Тъщата на Пейо може да поиска да й се измени мярката от "задържане под стража" на "домашен арест", за да може да се погрижи за здравето си.

Дали ще има такова искане, предстои да разберем в най-скоро време.

На последното заседание адвокат Велика Андонова, която представлява Красимира, бе категорична, че правата на клиентката й са нарушени още от самото начало.