Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Златната топка на Христо Стоичков стои пред Магърдич Халваджиян, докато двамата заедно с Мария Бакалова и Елена Петрова журират благотворителното издание на "Като две капки вода".
Златната топка на Христо Стоичков стои пред Магърдич Халваджиян, докато двамата заедно с Мария Бакалова и Елена Петрова журират благотворителното издание на "Като две капки вода".

Мария Бакалова долетя от Холивуд за музикалното шоу по Нова тв, с Камата помагат срещу насилието над деца

Над 800 хил. лв. ще бъдат събрани, ако всички, дарили по време на шоуто, продължат да даряват до края на годината

Софи Маринова и малката Валентина станаха победители в благотворителното шоу "Като две капки вода" по Нова тв, след като събраха най-много гласове на дарители, изпълнявайки песента "Скитница" на Лили Иванова.

Над 800 хил. лева ще бъдат събрани до края на годината, ако всички хора, дарили чрез есемес пари за децата по време на предаването, продължат да даряват и да са благодетели.

Специално за първото издание на "Като две капки вода", което е благотворително в помощ на децата, Мария Бакалова долетя от Холивуд. Тя е в журито на епизода, който съвместно с УНИЦЕФ набира средства за борба с насилието срещу деца. Единствената българска актриса, която е с номинация за "Оскар", кацна от Лос Анджелис и направо от летището влезе в студиото на "Капките", обявиха водещите на предаването по Нова тв, докато представяха Бакалова.

Мария Бакалова Кадър: NOVA
Мария Бакалова Кадър: NOVA

Христо Стоичков също е част от каузата, двамата заедно с посланика на УНИЦЕФ за България - актрисата Елена Петрова, са в журито.

Продуцентът Магърдич Халваджиян, който е рожденик тази вечер, получи в ефира уникален подарък от Камата - златната му топка. Освен на Маги Стоичков подари златни топки на децата участници, както и по торба с още подаръци. Това е първото издание на шоуто за 2024 г., а сборът от цифрите в тази година е 8 - като знамения номер от фланелката на великия ни футболист, носител на "Златната топка". 

Участници са Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов и Александър Сано. Всеки от тях пее в дует с дете в името на децата.

Заради благотворителния характер на шоуто в публиката е и министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, както и президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.

С парите ще се подпомагат центрове в страната и превенция срещу насилие онлайн над децата. Предвидена е и допълнителна подкрепа за специалистите, които разпознават насилието над деца.

Средствата се набират с есемеси на номер 1021, всеки от които осигурява дарение от 5 лв. към УНИЦЕФ, като водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро обявиха, че за каузата отива пълната сума, без отчисления за мобилните оператори.

А в първото изпълнение Веселин Маринов бе неузнаваем като Ерос Рамацоти заедно с малкия Христиан.

Веселин Маринов с малкия Християн на сцената на "Капките"
Веселин Маринов с малкия Християн на сцената на "Капките"

След него Софи Маринова и малката, но много талантлива Валентина изпълниха песента на Лили Иванова - "Скитница".

Миро излезе да пее с 8-годишния Никола, като двамата изпълниха песен на "Металика". В групата деца, които свириха с тях на сцената, излезе и внукът на Магърдич Халваджиян - Еди, който свиреше на китара. Още в началото на шоуто Еди и сестричката му Кай поздравиха дядо си за рождения му ден. 

От утре, 19 февруари, в ефира на Нова тв тръгва обичайното издание на "Като две капки вода", което ще се излъчва всеки понеделник от 20 ч.