Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Терзиев Кадър: bTV
Васил Терзиев Кадър: bTV

Има две седмици да стигнем до решение, заяви кметът на София

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Втората точка е да има истинско желание на промяна, а не за замитане на статуквото. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог", това каза кметът на София Васил Терзиев в "120 минути" по bTV.

"Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция. За нас е важно това какво повлича със себе си."

"Изходът е един. Да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може, докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. В крайна сметка надделява разбирането у всички участници според мен, че градът има нужда от работещ Общински съвет, а не от нови избори", обясни кметът на София.

"13-и февруари идва скоро. Според много от юристите има предпоставки за нови избори, ако дотогава няма избран председател и не започнем работа. Надявам се, след още няколко кръга разговори, да успеем да се съгласим за човек, който да застане начело".

"Проблемът с осветлението не е решен", коментира още Терзиев. "Но е едно от нещата, за което ние сме заложили конкретни цели. Много наслоени проблеми има, много несъвършенства. Работим, за да отстраним всички тези бели петна, където не е ясно кой носи отговорност."

"При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ отколкото, когато и да е било при снеговалеж от предишния мандат. И сме ги глобили повече. Упражняваме контрол. Резултати започнаха да се виждат."

"Никога не съм имал никакви срещи и досег с хора с прякори", заяви Терзиев. 

"Независимо дали е сметопочистване, или друга дейност общината иска да е добър партньор, но ще си отстоява във всеки един момент интересите."

"Кметът на София не е с вързани ръце. Кметът на София може да отстоява важни идеи за града", заключава Терзиев.