Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваня Григорова. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Ваня Григорова. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

 Вероятно Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ-Спаси София, ще стане шеф на СОС, аз няма да го подкрепя, каза общинският съветник от БСП

Получавам предложения да се включа в различни нови проекти, но на този етап отговорът е "не сега". Това каза в студиото на Нова тв общинският съветник от БСП Ваня Григорова. Тя отказа да уточни какви са тези предложения и от къде идват. Заяви само, че не става въпрос за проект около президента Румен Радев. 

"Предложения има винаги, но няма да кажа откъде са, защото е важно, ако и когато нещо се случи. Към момента обаче не смятам, че трябва да отделям време за това. Има важни неща, които трябва да се случат там, където аз съм избрана", каза Григорова.

Уточни, че става въпрос и за съществуващи, и за съвсем нови проекти. Към кой клони, отговори: по-скоро към нещо, което все още не съществува и не е опция, която се вижда публично. 

Евроизборите, които предстоят след няколко месеца, не са цел на Ваня Григорова. Това не означава, че те не са важни, обясни общинският съветник от БСП и заяви позицията си срещу приемането на България в Еврозоната във вида, в който съществува. За Григорова този процес е еманация на европейското политическо лицемерие, тъй като приемът ще се осъществи по политически причини сега, а не е станало преди няколко години, когато сме отговаряли на всички технически критерии. Съюзът трябва да е на ниво съюз с единни социална, осигурителна и данъчна политика, а не само на база единна валута. Тя е убедена, че не еврозоната прави ниските цени на стоките в Европа, а политиките на правителствата. Важни са стриктният контрол и конкуренцията.

Към момента няма основание да се насрочат нови избори за общински съветници в София, каза още Григорова, която заведе дело за касиране на местния вот в столицата заради нарушения.  Според нея има нагласи да се избере председател на Столичния общински съвет. Трябва да започне да работи СОС, посочи Ваня Григорова. Тя смята, че Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ-Спаси София най-вероятно ще бъде избран за председател на СОС, но тя няма да го подкрепи. Григорова изтъкна, че ГЕРБ тропат като дете с краче, което иска сладолед. ПП-ДБ-Спаси София ще срещнат подкрепа от другаде, но БСП-София няма да ги подкрепят за нито една политика.

 Т