Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Отварял съм през нощта бара специално за Жан Клод ван Дам. Идвал е тук дори по пантофи. Mного обича да се разхожда по анцунг и чехлите от хотела. Така го заведох и на чалготека и той много танцува. По негово настояване не затваряме нашето заведение, когато ни е на гости. Иска да е сред обикновените хора, да се смесва с тях и да ги разпитва как живеят.
Жан Клод вече е опитен столичен купонджия. Знае тънкостите на добрия нощен живот", разказа пред "168 часа" собственикът на столичния бар The Bookies Росен. Точно това е заведението, което доста често е посещавано от световни знаменитости. В това няма нищо случайно. Росен работи като асистент на музикални и филмови звезди.
Длъжен е да осигури всяка една от прищевките на известните,
за да могат те да се чувстват добре у нас.
"Години наред се занимавам с промоутърска дейност. Работя това от 98-а година. Бил съм част от много големи проекти, като например идването на Prodigy. Kато асистент се занимавам с всичко, от което звездите имат нуждa. През моята призма те виждат София и престоя си тук. Лично им изготвям цялата програма. От свободното им време до времето, в което снимат. Работата е сложна, защото всяка звезда си има изисквания", споделя Росен.
Той не се отделя от Жан Клод ван Дам в продължение на два месеца, докато екшън героят снимал у нас. С него били и децата му. Актьорът често е обвиняван, че прави собствени филми само за да може дацата му да се снимат в тях.
"Идваше в бара със сина си. Тренираха разни реплики от филма. Нощем стоеше тук по пет-шест часа.
Фен е на красивите жени и както всички звезди и той е злоупотребявал
с алкохола
За разлика от други не обича твърдия концентрат, а само бирата. Животът на тези хора се върти около алкохол и други забраненни вещества. Опитах се да го изолирам максимално от чалгата и от тази част на София. Но той, Майк Патън и Faith No More слушат чалга. Опитаваха се да извадят някои усещания от това. Жан например обича местата, където има много хора. Той се забавлява навсякъде", споделя собственикът на бара.
Звездният асистент казва, че въпреки харизматичността си Жан Клод ван Дам е конфликтна личност. Характерът му се оказва сложен и заради "биполярното му разтройство". Болестта се характеризира най-вече с промяна в настроенията. Епизоди на депресия и меланхолия са последвани от периоди на голяма еуфория.
"При тази болест в едната секунда си горе нависоко, а на следващата си много ниско. Силно казано е, че е забавен. Той е като една топка, която се смее постоянно", твърди Росен.
Според неговия асистент земността го прави толкова харесван актьор. Росен разказва, че през целия си престой в България артистът носел само един чифт обувки. С любимия си чифт той стигал от планината до нощните клубове, където се забавлява до зори.
Пълни спекулации са,
че е останал да живее
в България
Идва тук, когато има да снима нещо. Той е огромна звезда с голяма история. Искаше да опознае изцяло България. Разведох го от чалготеките до Витоша. Той е бил много пъти в София, има много контакти тук", казва Росен.
Освен Жан Клод ван Дам много чужди знаменитости са посетили заведението на Росен. Всички те са оставили своя снимка и автограф, които съпругата му Лора е окачила прилежно по стените.
"Имаме още много нови, но не сме намерили време да ги поставим. Дори сме получавали автографи като подаръци от наши близки приятели. Последно един български актьор, който работи в САЩ,
ни изпрати шест
автографа на известни
кинозвезди
Превърна се в традиция", споделя Лора.
Собственикът на бара твърди, че всички са оставили своите подписи като отговор на прекарването си тук. Звезди като Brand New Heavies и Lady Kier са правили афтърпартита в бара на Росен. А актьорът Итън Хоук впечатлява съпругата му с добро възпитание.
"Итън Хоук и Селена Гомез бяха в София за един месец, но само той дойде до бара. Той е премерен и сдържан човек. Симпатичен е, еуфорията около него беше много голяма", казва Лора.
Според Росен по-лесно се работи с музикантите, защото идват у нас за по-кратък период от време. Много често си тръгват веднага след концерта, без дори да са разглеждали столицата ни.
"Повечето от певците идват само за един ден в София и след като си свършат работата, си заминават, без да стигнат до бара. Филмовите звезди остават повече време. С тях е по-сложно, защото когато човек дойде за петнайсет дни, той се отделя от познатата му среда и трябва да му се осигури спокойствие. С всеки е различно. Има хора, които искат да видят изцяло нощния живот, или пък други, които не се интересуват от него. Някои желаят да се качат на Витоша,
да зърнат провинцията
и циганските гета
Обхващал съм широк спектър от места", твърди Росен.
Той и жена му имат бара си от осем години. Радват се, че са успели да създадат едно уютно местенце, което се харесва дори и на световни знаменитости. Измислят името му с идеята да създадат букмейкърски клуб, но най-неочаквано се сдобиват с бар.
Сега на Росен му предстои да се срещне със също толкова знаменития актьор Дуейн Джонсън-Скалата. Той ще е един от главните герои на филм, който ще се снима у нас.