Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият Пейо имал съмнения, че жена му се опитва да го отрови

Два дни преди да убият Пейо Пеев, съпругата му Габриела и нейната майка Красимира Трифонова са искали да го ликвидират. Те дори излезли след него с шише, за което се смята, че съдържало запалителна течност.

Моментът е запечатан на камери, заснели и самото убийство в колата на мъжа. Именно там са искали да се отърват завинаги от Пеев двете жени и на 17 януари. Попречил им фактът, че отпред имало хора, сред които и неговият баща. Затова двете се върнали в дома си в блок 308 на столичната ул. “Елемаг”.

Камерата, заснела как двете се отказват, е ключова по делото. Дори съдът се позова на кадри от нея, за да остави Трифонова в ареста. На запис от 19 януари - фаталният ден на престъплението, се вижда как майката и дъщерята се качват в пежото на Пейо. След това заснемат борба, а минути по-късно колата тръгва, но вече не с Пейо на шофьорското място - там е неговата тъща Красимира, снимана малко по-рано да се качва на задната седалка.

На клипа се вижда и как Габриела затиска вратата на автомобила, за да не избяга Пеев. Това, че не е прекият извършител, а само е помагала, е една от причините да бъде пусната под домашен арест.

Ще се уточнява дали Габриела, или майка ѝ Красимира е опитвала да трови Пейо. В кръвта му има следи от опиати. Те обаче не са от деня на убийството. Експертиза ще установи кога точно са приети, възможно е и да е било на 17 януари.

Мъжът се почувствал отровен и на 10 януари. Тогава Габриела го викнала. Донесла две напитки с шоколад.

За съжаление, нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах по спомен, слава богу – безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил дори, написал Пеев на Миглена Балджиева, която е една от адвокатките му. Посочил, че и на сутринта не му било добре.

“След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм.

Натиска и пак да се виждаме – нещо да правим през уикенда с детето”, споделял Пеев на защитничката си. Притеснявал се, че му е дадена дрога, а целта била да му вземат детето.

Габриела пред "24 часа":
Още дълго ще се говори за мен,
най-добре е да ми върнат децата

"Не зная къде са децата ми и ги издирвам. Най-добре е да са при майка си." Това каза пред "24 часа" Габриела Славова.

Екип на "24 часа" я откри в блока в кв. "Изгрев". Там почти никой не познава нея и майка , нанесли се скоро под наем. В последните 3 месеца не са плащали входна такса.

33-годишната майка не коментира дали след пускането си под домашен арест има шанс да бъде оправдана, или да получи по-лека присъда, но изтъкна, че към момента не е осъдена и няма пречка да си получи децата. Тя не знаеше, че майка е уволнена от външното ни министерство. Дори се изненада от този факт, защото и тя още не била осъдена.

Габриела не пожела да коментира убийството на съпруга си.

"Още дълго ще се говори за мен, но засега се въздържам от коментари", каза тя през заключената врата.