Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Габриела Славова Снимка: Фейсбук
Габриела Славова Снимка: Фейсбук

Не зная къде са децата ми и ги издирвам. Най-добре е да са при майка си. Това каза пред "24 часа" Габриела Славова, обвинена, че заедно с майка си е убила мъжа си Пейо Пеев.

Тя говори през заключената врата на апартамента си, тъй като е под домашен арест. Жената не коментира убийството, но запитана дали ще бъде осъдена, след като я пуснаха от ареста, каза, че в момента няма присъда и ще се бори децата ѝ да бъдат при нея. Именно малчуганите били повод за престъплението. Пейо твърдял, че и двете са от него, а Габриела - само първото. Тя не знаеше, че майка ѝ е уволнена. Изрази и изненада и добави, че тя също не е осъдена. 

Пред Нова тв адвокат Миглена Балджиева, която представлява Пейо Пеев по делото за бащинство разкри, че децата на Габриела са при майката на Пейо Пеев. Те й били предадени от полицаите веднага след задържането на двете жени.

Днес Велика Андонова, която е адвокат на Красимира Трифонова разкри, че Габриела Славова не знаела къде са децата й сега.  А претендиращият за бащинство на 4-месечното бебе Велико Минков й предлагал да направи аборт.

"Съгласно определението на СГС мярката на Габриела е изменена единствено и само, за да полага грижи за пеленачето и за 6-годишното си дете. А децата не са при нея. Децата са взети с една малка служебна бележка, една трета от лист А4, прикрепен към делото. След това от двама полицаи от 4-о районно, в абсолютно нарушение на Закона за закрила на детето, без да се сигнализират службите. И е неизвестно къде са дадени. Няма ги в полицията, полицаите вдигат рамене и казват - не знаем. Сигнализирахме отдела за закрила на детето", каза още Велика Андонова.

По-рано днес след запитване от "24 часа" от Министерството на външните работи обясниха, че 54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в МВнР. 

Тялото на 44-годишния Пейо Пеев беше намерено на 19 януари в кола на Витоша. Имало е опит да бъде запален, за да се заличат следите. Убит е в София, пред дома на Габриела. Според разследването е удушен от тъща си Красимира, която е бивш дипломат. Тя била на задната седалка в колата, а Пейо - на шофьорското място. Дъщерята Габриела е затискала вратата на автомобила, за да не избяга. Тя също е имала политическа кариера. Мотивът за престъплението е спор дали едно от децата на двойката е от убития мъж. По случая са се водили и съдебни дела.