Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Впечатляващото имение на семейството на Начо
Впечатляващото имение на семейството на Начо

Запознати предположиха, че семейството бърза да се освободи от притежанията си заради започналите проверки от НАП и други служби за произхода на парите им

Според адвоката на подсъдимия имотът не е негов, а той го обитава под наем

Агенция за недвижими имоти търси купувач на палата от близо 500 квадрата, обитаван от Начо Пантелеев в Лясковец. Родата на 24-годишния обвиняем за катастрофата и гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов иска 360 хил. евро за луксозната 3-етажна къща с 6 спални, 3 бани, гаражи, голям двор, котелни и складови помещения, работилници.

От сайта на агенцията става ясно, че

обявата за имота е актуализирана преди 6 дни

Снимки показват разточителен лукс - от вътрешни стълбища с парапети от ковано желязо, огромна всекидневна, домашно джакузи. А палатът се предлага с цялото обзавеждане.

"Къщата е завършена през 2004 г., като при строителството са използвани най-висок клас материали – поставена външна и вътрешна изолация, облепена е с естествен камък, поставена PVC дограма, парапети от ковано желязо, вносен гранитогрес, теракота и санитария, както и джакузи в едната баня.

Отоплението е решено чрез котел на газ с радиатори и подово отопление във всички стаи", се посочва в офертата.

В същия двор е разположена едноетажна тухлена къща със спалня, хол с кухненска част и санитарен възел, има и два климатика.

Дворното място е с площ от 1206 квадрата, достъпно от две улици, като в задната му част е обособен паркинг за над 8 автомобила.

Запознати с битието на Пантелееви от клана Манджите предположиха, че бързат да се освободят от притежанията си заради започналите проверки от НАП и други служби за произхода на парите им.

Другата вероятност е, знаейки, че наследникът на фамилията - Начо, ще бъде осъден, 

наследниците на Ферарио Спасов да няма
какво да вземат по евентуално присъдена кръвнина

Адвокатът на Начо - Венцислав Фоти, коментира, че не е уведомен за продажбата, и отново подчерта, че имотът не е собственост на клиента му.

Разследваният за тежката катастрофа прикрива лицето си на път за полицията, придружен от адвоката си.
Разследваният за тежката катастрофа прикрива лицето си на път за полицията, придружен от адвоката си.
  "Този, който го е обявил за продан, не е той. Начо живее там под наем. Знам, че в къщата живее баба му и той със жена си и детето. Няма нужда да се освобождава от имота, защото не е на негово име. Така или иначе няма как този имот да служи за обезщетение", допълни Фоти.

По думите на адвоката погубилият Ферарио Спасов нямал намерение да си променя местоживеенето, поне докато тече разследването.

Начо Пантелеев има наложена забрана да напуска страната и мярка за неотклонение "подписка", но преди Нова година се бе "потопил" в анонимността на Стара Загора, където майка му притежава апартамент в затворен комплекс.

Страхувал се за семейството си, получавал заплахи в социалните мрежи, обясни тогава защитникът му.
Начо е примерен гражданин във взаимоотношенията си с институциите. Съдейства и се явява чинно в МВР и съда, където буксува дело за притежание на около 10 грама марихуана.

По информация на адвокат Фоти

до две седмици трябва да е готова екпертизата по разследването за катастрофата,

която отне живота на треньора.

ФЕРАРИО СПАСОВ
ФЕРАРИО СПАСОВ
Прокуратурата назначи петорна, за да изследват възможно повече експерти обстоятелствата, довели до фаталния удар край Лясковец. Другият мотив - да не се протака с искане на допълнителни експертизи в съда.

Трагедията стана на 11 ноември 2023 г. на главния път Велико Търново - Варна. Тогава Начо удари с мощния си мерцедес голфа на футболния треньор и го уби на място. В дъждовния следобед Феро се прибира от мач в Горна Оряховица. Не минава през Арбанаси към Търново, а по околовръстното на Лясковец, за да се включи в главния път в посока Ловеч.

Голфът му е последен в бавно движеща се колона. Минути преди село Шереметя колата му е връхлетяна отзад с висока скорост от мощния мерцедес C63 AMG.
От удара е събрана цялата задница на голфа, който изхвърча в канавката, а мерцедесът се завърта.

Оказват се разпилени на 60 метра една от друга.

Треньорът издъхва мигновено от камшичния удар

Начо и жена му са с леки наранявания. Той си ударил и главата - с посинено чело го отвеждат от спешното в ареста, където остава по-малко от 24 часа.

В 14 ч в неделя вече е пуснат, при това с книжката си в джоба. На следващия ден се яви в Областната дирекция на МВР във Велико Търново с адвокат и я предаде доброволно. Повдигнато му бе обвинение за причинена смърт по непредпазливост при пътно произшествие - изгубил контрол над мерцедеса.

Според наблюдаващия прокурор Йордан Кожухаров Начо няма да се укрие, защото не е осъждан, не е пил или дрогиран при катастрофата, има семейство и дете. Скандалното решение за освобождаването на виновния шофьор от ареста предизвика светкавична намеса на главния прокурор. Борислав

Сарафов отне делото от търновския обвинител и го даде на прокурора от Ловеч

Валентин Вълков. Чака се автотехническата експертиза, за да бъде изправен Начо пред съда.
"Експертизите обикновено стават от 8 месеца до година и повече.

Помолих изрично проф. Станимир Карапетков, който е корифей, за два месеца да подготвят тази. Щом е готова, ще има окончателно привличане като обвиняем и внасяне на обвинителен акт", обясни процедурата Вълков.

Проф. Карапетков бе вещо лице и по делото срещу Георги Семерджиев, който уби с джипа си две млади жени на столичното кръстовище на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски".