Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Стоянов Снимка: Архив
Калин Стоянов Снимка: Архив

Вътрешният министър Калин Стоянов изрази готовност да остане министър и след ротацията на премиера Денков с вицепремиера Мария Габриел. "Ако премиерът, вицепремиерът и лидерите на партиите преценят, съм готов да остана министър и след ротацията и да си довърша започнатото", посочи още той.

"Стартира процес по обучение на служителите на МВР - става дума "Пътна полиция", "Охранителна полиция" и териториалните поделения", обяви министърът на вътрешните работи пред журналисти в Народното събрание.

Обученията са стартирали вече след заповед на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Целта е да се подобрят практическите умения на служителите по график. Процесът вече е стартирал в някои областни дирекции. "Там се надяваме да покажем ситуации, при които има неподчинения, лична защита, преследване на автомобили, следва да се използва физическа сила, помощни средства, огнестрелни оръжия", посочва още той.

По случая с починалия мъж в Стара Загора след полицейска гонка са отстранени двама полицейски ръководители, както и двама служители на МВР, напомни още министърът, цитиран от dariknews