Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Военният министър Тодор Тагарев
Военният министър Тодор Тагарев

Човекът от Министерството на отбраната, който е направил грешка, си я призна и подаде оставка. Не е работа на министър Тагарев да изпраща покани. Политическата атака срещу Тагарев няма общо с грешката, направена от експерта. Това заяви премиерът Николай Денков пред медии.

По думите му България е направила важни крачки през миналата година за модернизация на армията и "министър Тагарев има много съществена положителна роля за реализацията на тези крачки", посочи той.

"Министърът на транспорта също често критикуван. Проверил съм му работата и се справя добре със задачите си", каза премиерът.

На Богоявление - 6 януари, се проведе водосвет, организиран от Министерството на отбраната, като много от народните представители не получиха официални покани за събитието. Това предизвика остра реакция първо от страна на председателя на Народното събрание - Росен Желязков, а след това и на други политически лидери.

"Смяната на министрите ще става, само ако двамата с Габриел сме съгласни, че не се справят добре с работата си" това коментира Денков относно това дали ще има смяна на министри при предстоящата през март ротация.

Денков коментира и факта, че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в основния закон. „Той е заинтересована страна и очевидно има проблем в това отношение, защото се ограничават негови права, с които беше злоупотребено през последните две години", смята Денков.