Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама души са задържани за тежко убийство в района на София. СНИМКА: АРХИВ
Двама души са задържани за тежко убийство в района на София. СНИМКА: АРХИВ

Синът на бившия финансов министър и преподавател в УНСС Стоян Александров - Петър, е задържан по обвинение в убийство. Освен него в ареста е и Александър Кинов. Той се води собственик на погребална агенция, а в началото на февруари 2022-а беше арестуван, след като ГДБОП разкри хале в “Кремиковци”, специално обособено за оранжерия за марихуана. Тогава от помещението бяха иззети 115 саксии с канабис.

Петър Александров и Александър Кинов са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Те опитали да минат границата със Сърбия.

Тялото на убития пък било открито в камера в морга, като той бил настанен там с фалшиви документи. До момента не е ясно дали това е морга, която е ползвана от погребалната агенция на Кинов.

Разследващи дори твърдят, че Петър Александров и Александър Кинов показали личната карта на убития за преминаване през българските гранични власти. По този начин се опитвали да прикрият, че убитият е напуснал страната, и да имат алиби. Неофициално се твърди, че той е мъж на име Кирил Р. Основният мотив, по който работят разследващите, са неуредени финансови отношения. Твърди се, че той дължал 300 хил. лева на Петър Александров. Според неофициални източници бил намерен и списък с други длъжници.

Очаква се днес прокуратурата да поиска от Софийския градски съд постоянен арест за двамата. Тогава ще станат известни и повече подробности по случая.