Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С $ 272 млрд. Илон Мъск е най-богатият човек на света.
СНИМКА: Wikimedia Commons
С $ 272 млрд. Илон Мъск е най-богатият човек на света. СНИМКА: Wikimedia Commons

Един от най-богатите предприемачи в света, Илон Мъск, редовно е употребявал LSD, кокаин, екстази и халюцигенни гъби, твърди The Wall Street Journal, цитиран от boulevardbulgaria.bg. Това често ставало по време на частни партита по света, където присъстващите подписват споразумения за неразкриване на информация или дават телефоните си, за да не могат да правят снимки.

Статията, публикувана от The Wall Street Journal, е с автор Емили Глейзър - бизнес репортер, част от екипа, която стои и зад многократно награждавания репортаж "Facebook Files" - той показа, че Meta умишлено опитва да крие, че платформите ѝ са използвани за разпространяване на езика на омразата, насилие и дезинформация.

Сега Глейзър пише, че за противоречивите възгледи на Илън Мъск и за провокативните му изказвания може да има рационална причина. Тя цитира хора от екипа и обкръжението на милиардера. Според тях противоречивото поведение на основателя на Tesla е израз на неговата креативност, или е резултат от проблемите му с психичното здраве, менажирането на стреса и липсата на сън.⁠

Според Глейзър, обкръжението му се опасява, че употребата на забранени вещества може да има големи последици не само за здравето на Мъск, но и за шестте компании и милиарди активи, които той контролира.

Цитира се как през 2018 г. Мъск е взимал няколко таблетки LSD на парти, което е организирал в Лос Анджелис. На следващата година той е купонясвал с гъби на събитие в Мексико. През 2021 г. е приемал кетамин за развлечение с брат си Кимбал в Маями на домашно парти по време на Art Basel.

Мъск е взимал и други незаконни наркотични вещества с настоящия член на борда на директорите на SpaceX и бивш директор на Tesla Стив Юрветсън.

Адвокатът на милиардера, Алекс Спиро, коментира пред The Wall Street Journal, че Мъск редовно и на случаен принцип е тестван за наркотици в SpaceX и ,,никога не се е провалял на тест". Спиро, който представлява и Tesla, добави и че „има и други неверни факти", но така и не се аргументира кои са те, подчертава Глейзър.

Хора, близки до 52-годишния Мъск, казват, че той продължава да употребява наркотици, най-вече кетамин - веществото, което бе открито в кръвта на Матю Пери при смъртта му.