Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жерар Депардийо КАДЪР: Туитър/@questron7
Жерар Депардийо КАДЪР: Туитър/@questron7

Близо 60 френски артисти критикуваха в статия "линчуването" на актьора Жерар Депардийо, който е обвинен в изнасилване и се озова в центъра на политически и медиен скандал след излъчването на документален филм, съобщи агенция Франс прес.

Сред подписалите се под статията, публикувана снощи от в. "Фигаро", са режисьорът Бертран Блие, актрисите Натали Бай, Карол Буке и Шарлот Рамплинг, актьорите Жак Вебер, Пиер Ришар и Жерар Дармон, изпълнителите Роберто Аланя, Карла Бруни, Ариел Домбал, Жак Дютрон, изброява БТА.

"Жерар Депардийо вероятно е най-велик сред актьорите. Последното свещено чудовище на киното. Не можем повече да мълчим пред линча, на който е подложен, пред лицето на вълната от омраза, която се излива върху него... в разрез с презумпцията за невинност, от която би се възползвал като всеки друг, ако не беше гигант в киното, какъвто е той", се посочва в текста. "Когато атакуваме по такъв начин Жерар Депардийо, ние атакуваме изкуството. Чрез гения си на актьор Жерар Депардийо допринася за артистичното влияние на нашата страна... Каквото и да се случи, никой няма да е в състояние да изтрие незаличимата следа на неговото творчество, с която завинаги е белязана нашата епоха. Останалото, всичко останало, е в областта на правосъдието, само на правосъдието. Изключително", добавят авторите в статията.

Френският президент Еманюел Макрон и членове на семейството на актьора, сред които дъщеря му Жюли, вече говориха открито в защита на Депардийо, обвинен за едно от направените две оплаквания срещу него във Франция. Актьорът отхвърля обвинението.