Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Христов Снимка: ЕП
Иво Христов Снимка: ЕП

С реформата на конституцията не се лекуват основните ѝ пороци - пълната загуба на легитимност на сегашното управление. общественият договор между гражданите и партиите отдавна е скъсан, защото гражданите не гласуват. Дори при местни избори, които касаят тяхната улица и блок - те не се преместиха да гласуват и нямат никакво доверие в тази политическа класа. Това каза пред bTV евродепутатът Иво Христов. 

И обясни, че ние не успяваме да изпълним приходите в бюджета, а говорим, че влизаме в еврозоната след година. Не можем да спазваме реда в парламента, а претендираме, че можем да бъдем външна граница в ЕС. Говори се за реформа на Шенген. Целта да влезем е правилна - ние трябва да имаме някаква европейска котва, каза още той.

Европа е създадена като проект, които да брани мира и просперитета на континента. А тя се превръща в боеприпас и е финансист на войната в Украйна. Европа навлиза в рецесия и наблюдава безучастно това, което се случва в Близкия Изток. Тя печели скептицизъм и хората се отдръпват, каза още той.

Според ме е необходима алтернатива на коалицията на войната - за няколко месеца тя успя да подпали бюджета, злополучната идея за такса за газ. Само преди 6 месеца сглобката обясняваше, че най-големият проблем са служебните правителства на радев, каза още той.